ΔΕΛΤΑ: Εν μέσω κρίσης η γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ προχωρά σε αυξήσεις μισθών. Αφορά το 90% των εργαζομένων. Πάνω από 10% οι αυξήσεις σε αυτούς που λαμβάνουν το βασικό μισθό.

Στην απόφαση να προχωρήσει σε μαζικές αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων απ’ τη νέα χρονιά προχώρησε η διοίκηση της ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Μάλιστα αυτή θα είναι η πρώτη μαζική αναπροσαρμογή προς τα πάνω των μισθών στη γαλακτοβιομηχανία μετά το ξέσπασμα της κρίσης, το 2009!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η αύξηση του μισθού, που θα ενεργοποιηθεί από 1/1/23 αφορά σχεδόν το 90% των περίπου 1.000 εργαζομένων.

Τη μεγαλύτερη αύξηση, που θα ξεπερνά το 10%, θα δουν όσοι λαμβάνουν το βασικό μισθό.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα λάβουν αύξηση μονοψήφιου ποσοστού, χωρίς ωστόσο αυτό μέχρι τώρα να διευκρινίζεται.

Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης απ’ το μέτρο της αύξησης των μισθών θα εξαιρεθούν τα στελέχη της διοίκησης.

Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν και κάποιες εξτρά παροχές εν όψει των Χριστουγέννων, χωρίς ωστόσο αυτές να διευκρινίζονται.

Σύμφωνα με πηγές απ’ την γαλακτοβιομηχανία η κίνηση κρίθηκε ως απαραίτητη προκειμένου να υποστηριχθούν οι εργαζόμενοι έναντι του «καλπάζοντος» πληθωρισμού.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι συνολικά ο κλάδος της γαλακτοβιομηχανίας αλλά και η ίδια η ΔΕΛΤΑ δέχονται μεγάλες πιέσεις στο λειτουργικό κόστος απ’ το ντόμινο που προκαλούν η ενεργειακή κρίση και η κατακόρυφη αύξηση των ζωοτροφών και εν τέλει του γάλακτος.

Είναι δε ενδεικτικό πως η ΔΕΛΤΑ τους τελευταίους μήνες έχει αναγκαστεί σε σημαντικές αναπροσαρμογές σε ο,τι αφορά την πανελλαδική κάλυψη διανομής του φρέσκου γάλακτος.

Το γεγονός πάντως ότι η ΔΕΛΤΑ εμφανίζεται να έχει ευχέρεια μίας μαζικής αναπροσαρμογής των μισθών έγκειται κατά πάσα πιθανότητα στην πώληση των ανενεργών εργοστασίων σε Πλατύ Ημαθίας και Ταύρο αλλά και της «χρυσοφόρου» θυγατρικής της στη Βουλγαρία, United Milk Company (UMC) στην Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδερφών Σαράντη, μία κίνηση που φαίνεται ότι θα διατηρήσει σε κερδοφορία τον Όμιλο παρά τις ισχυρές πιέσεις στα περιθώρια του.

Εξάλλου η δημιουργία ενός προφίλ κερδοφόρου και σταθερού Ομίλου, αποτελεί κύρια προτεραιότητα της νέας διοίκησης που τοποθέτησε ο νέος ιδιοκτήτης του Ομίλου Vivartia, CVC.

Σημειωτέον πως η United Milk είχε παίξει σημαντικό ρόλο ώστε ο Όμιλος ΔΕΛΤΑ να εμφανίσει οριακή αύξηση του κύκλου εργασιών 1,6%, στα 279,6 εκατ. ευρώ το 2021 με τα EBITDA στα 16,7 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά τους φόρους 2,9 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η United Milk είχε αύξηση εσόδων 9% φθάνοντας τα 52,5 εκατ. ευρώ με EBITDA 5,15 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,65 εκατ. ευρώ. Το δε μέρισμα που έδωσε στη μητρική έφθασε το 1,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: xristika.gr

Προηγούμενο άρθροΔεκάδες «ροζ» βίντεο βρέθηκαν στην κατοχή youtuber και αφορούν συνευρέσεις του με ανυποψίαστες γυναίκες
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Ολοκληρώθηκε το εορταστικό διήμερο προς τιμή του Αγίου Νικολάου στο Ρίφι (εικόνες)