«Τρέμω από τα νεύρα μου, δεν σέβονται τον πόνο μας»: Άφωνος ο Λιάγκας με την παρέμβαση του πατέρα της Αναστασίας Πλακιά

Οργή, αγανάκτηση, θλίψη και απογοήτευση, νιώθουν οι άνθρωποι που παλεύουν να σταθούν όρθιοι,  σχεδόν 3 εβδομάδες από το μοιραίο βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ανάμεσά τους και ο τραγικός πατέρας Δημήτρης Πλακιάς που θρηνεί για τις δίδυμες ανιψιές του και την κόρη του Αναστασία.

Με αφορμή όσα δήλωνε στο Πρωινό τη Δευτέρα η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί τους, ο κ. Πλακιάς ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά, πράγμα που επέτρεψε ο Γιώργος Λιάγκας. Και όπως θα ακούσετε παρακάτω ήταν εμφανώς συγκινημένος και οργισμένος.

Τέμπη-Δημήτρης Πλακιάς: «Από δω και πέρα θα βγούμε στους δρόμους και εμείς οι γονείς»

«Είμαι πολύ συγκινημένος και τρέμω από τα νεύρα μου με αυτά που ακούω… Δεν έχουν επικοινωνήσει με κανέναν. Να σταματήσουν να λένε ψέματα όλοι οι πολιτικοί. Έχουμε τον πόνο μας και μας κάνουν μπαλάκι. Φταίει αυτός, φταίει εκείνος, φταίει ο άλλος. Μέχρι στιγμής καθόμαστε στο σπίτι και κλαίμε. Από δω και πέρα θα βγούμε στους δρόμους και εμείς οι γονείς πλέον. Δεν σέβονται ούτε τον πόνο μας, ούτε τα παιδιά μας που είναι μέσα στο χώμα.

Ψέματα, ψέματα, ψέματα! Να βγει η υφυπουργός να μας πει πότε μας πήρε τηλέφωνο. Δεν μας πήρε κανείς τηλέφωνο, ένα sms δέχτηκα στις 9 Μαρτίου. Από το κράτος δεν μας πήρε κανείς ούτε από τους μεν ούτε από του δε, δεν μιλάω πολιτικά, δεν με ενδιέφερε ποτέ η πολιτική στη ζωή μου, αλλά κρίμα, κρίμα, κρίμα… Θα μας βρουν μπροστά».

Δείτε την παρέμβαση του κου Πλακιά:

πηγή: enimerotiko.gr