Τροχαίο μπροστά στη Βουλή: Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες – Τα ερωτηματικά και το βίντεο

Μη αναστρέψιμη θεωρείται η κατάσταση του 23χρονου μοτοσυκλετιστή, που τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από τη Βουλή από υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός ενώ σύμφωνα με το rosa.gr, η οικογένεια έχει αποφασίσει να δωρίσει τα όργανά του, κάνοντας παράλληλα έκκληση για μάρτυρες.

«Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη» δήλωσε στο rosa.gr η αδελφή του θύματος, Κατερίνα. «Αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του Ιάσωνα. Περιμένουμε τις τελικές εξετάσεις σήμερα από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού» πρόσθεσε.

«Αναζητάμε αυτόπτες μάρτυρες. Ένας άνθρωπος που ήταν χθες μπροστά στο συμβάν ήρθε και μας βρήκε στο νοσοκομείο. Ήταν κοντά μας και μας είπε ο άνθρωπος ότι θα μας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούμε», αναφέρει ακόμα η πλευρά της οικογένειας.

 Η μητέρα του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, είπε πως αύριο θα αρχίσει η διαδικασία για τη δωρεά οργάνων του γιου της. «Το παιδί μου τελείωσε», είπε και συνέχισε: «Επειδή ήταν τόσο καλό παιδί, είπαμε να δώσουμε τα όργανα του. Εύχομαι οι άνθρωποι που θα τα πάρουν, να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν λίγη από την ευαισθησία του».
Στον ALPHA μίλησε και η αδερφή του 23χρονου, κάνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τη στιγμή του δυστυχήματος, να ενημερώσει τις Αρχές. «Ένα ταξί που ήταν ακριβώς μπροστά, έφυγε. Ψάχνουμε τον ταξιτζή».

Τι έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη

H βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook:

Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. ⠀

Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. ⠀

Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. ⠀

Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν.»

Η ανακοίνωση της τροχαίας

Η ανακοίνωση της Τροχαίας για το περιστατικό αναφέρει πως ο εμπλεκόμενος αστυνομικός με απόφαση της υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα: «Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της. Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία. Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα».

«Άντε τώρα, σήκω φύγε από εδώ. Εξαφανίσου»!

Στη σχετική ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά σε άλλον αστυνομικό που επιτέθηκε φραστικά σε άνθρωπο που φέρεται να είναι αυτόπτης μάρτυρας.

Πρόκειται για έναν άλλο μοτοσικλετιστής ο οποίος φαίνεται (στο βίντεο παρακά)  να λέει: «Έλα, γράψε με, με τόση αστυνομία εδώ πέρα, πέρασε με πράσινο το παιδί και το τσακίσατε». Ο αστυνομικός του κάνει λεκτική επίθεση: «Τι “το παιδί, το παιδί”»; Εσύ γιατί φοράς το κράνος σου; …Άντε τώρα, σήκω φύγε από εδώ. Εξαφανίσου»!».

Πηγή: aftodioikisi.gr