Τροχαίο στη Γλυφάδα: Βαριές ποινές αντιμετωπίζει ο οδηγός της Corvette που παρέσυρε κι εγκατέλειψε τον 25χρονο Νάσο

“Φάτσα” με έως και 10 χρόνια κάθειρξη ο οδηγός της μοιραίας Corvette που πρωταγωνίστησε στο σοκαριστικό τροχαίο στην Γλυφάδα. Διώκεται με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που είναι πιο αυστηρός για τα τροχαία.

Αντιμέτωπος με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών είναι από σήμερα ο 40χρονος οδηγός της Corvette που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή, Νάσο Καρανίκα, στο τροχαίο στη Γλυφάδα που συγκλόνισε τη χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι εξελίξεις με το τροχαίο στη Γλυφάδα

Ο 40χρόνος διώκεται με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα ο οποίος προβλέπει πιο αυστηρές ποινές για τους ασυνείδητους οδηγούς.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα. Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης από εδώ και στο εξής ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή. Για τον οδηγό δεύτερου οχήματος, για τον οποίο δεν προέκυψε εμπλοκή στο δυστύχημα, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Ειδικότερα, η ποινική δίωξη αφορά το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου.

Επίσης, σε βάρος του 40χρόνο απαγγέλθηκαν και οι πλημμεληματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παράβασης του άρθρου 43 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στη Γλυφάδα

Πηγή: newsit.gr