Τρόμος στο Σιάτλ: Οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος κι έβγαλε πιστόλι (σκληρές εικόνες)

A man exits a vehicle with a gun as a man is tended to by medics after being shot by a driver who tried to drive through a protest against racial inequality in the aftermath of the death in Minneapolis police custody of George Floyd, in Seattle, Washington, U.S. June 7, 2020. REUTERS/Lindsey Wasson TPX IMAGES OF THE DAY

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από το σοκαριστικό περιστατικό στο Σιάτλ των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ. Όταν ο οδηγός πάτησε γκάζι προς το πλήθος, του επιτέθηκαν κι εκείνος πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν άνθρωπο. Σκηνές τρόμου όταν βγήκε οπλισμένος μέσα στο πλήθος.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ μοιάζει εκτός ελέγχου. Απόδειξη το νέο τρομακτικό περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Σιάτλ. Όταν ένας άνδρας, άγνωστο ακόμα γιατί, πάτησε γκάζι και επιχείρησε να παρασύρει διαδηλωτές.

Οι εικόνες απ’ όσα έγιναν στο Σιάτλ είναι σοκαριστικές κι έχουν καταγραφεί σε video που κόβουν την ανάσα.

 

Όπως φαίνεται στις εικόνες, ο άνδρας που φοράει καπέλο τζόκεϊ, μαύρη μπλούζα και τζιν, γκαζώνει και κινείται με το αυτοκίνητό του προς την πλευρά που βρίσκονται διαδηλωτές. Π κόσμος αρχίζει να τρέχει πανικόβλητος και το αυτοκίνητο σταματά σε ένα εμπόδιο.

Τότε, το εξαγριωμένο πλήθος κυκλώνει το αυτοκίνητο κι αρχίσει να επιτίθεται στον οδηγό. Εκείνος, μέσα από το αμάξι ακόμα, τραβά όπλο, τραυματίζει έναν άνδρα, ο οποίος πέφτει στο έδαφος και αμέσως μετά, με το πιστόλι στο χέρι βγαίνει από το αυτοκίνητο με απειλητικές διαθέσεις.

    

Κραυγές τρόμου και ουρλιαχτά ακούγονται, ενώ ο άνδρας με το πιστόλι απομακρύνεται από το αυτοκίνητό του και πάντα με το πιστόλι στο χέρι κατευθύνεται προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Δείτε τι έγινε ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ 

Το σοκαριστικό περιστατικό έγινε στην περιοχή του Καπιτωλίου του Σιάτλ. Ο άνδρας που “έσπασε” το οδόφραγμα της αστυνομίας και στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε τουλάχιστον έναν άνθρωπο έχει συλληφθεί ήδη. Τα στοιχεία αλλά και τα κίνητρα του οποίου δεν είναι γνωστά ακόμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίας είναι ένας 26χρονος άνδρας. Σε ένα video που ανέβασε στο twitter ο φωτορεπόρτερ Άλεξ Γκάρλαντ, τραυματίας είναι ο 26χρονος Ντάνιελ, ο οποίος μάλιστα περιγράφει στο video πως έγιναν όλα.

“Τον έπιασα, τον χτύπησα στο πρόσωπο. Άκουσα έναν πυροβολισμό στον ώμο μου. Όλα έγιναν για να προστατεύσω αυτούς τους ανθρώπους”, είπε ο νεαρός καθώς υποβασταζόμενος απομακρυνόταν από το σημείο.

Με πληροφορίες από rt.com και seattletimes.com
Φωτογραφίες Reuters

Πηγή: newsit.gr