Βάσω Μάντουκα: Μία εμβληματική μορφή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς “κρέμασε τα παπούτσια” της!

Μία εμβληματική μορφή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς ,ένας εξαιρετικός άνθρωπος και μία ανυπέρβλητη σε επιστημονική κατάρτηση ,γιατρός ,<<κρέμασε τα παπούτσια της >>,πριν από λίγο διάστημα : η Κυρία Βασιλική Κουτσοκλένη Μάντουκα η απλά…η Βάσω .

Για τρεις δεκαετίες και πάνω εξυπηρετούσε τους Κεφαλονίτες και Ιθακησίους ,μέσα από το πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας ,το οποίο και επέλεξε και το τίμησε ,ενώ υπήρξε μέχρι εκείνη τη στιγμή μια εξαιρετικά επιτυχημένη οδοντίατρος του ιδιωτικού τομέα.

ΠΟΤΕ μα ποτέ δεν άφησε τίποτα να κρύψει ,το χαμόγελο της και την θετική της διάθεση απέναντι στον ασθενή .

Η κατάρτισή της ηταν τέτοια που ενέπνεε την εμπιστοσύνη των απλών ανθρώπων στο πρόσωπό της , και η έκφραση <<…θα πάω στη Βάσω να με δει>> ,υπήρξε κλασσική .

Αντιμετώπιζε τον κάθε ασθενή όπως ακριβώς θα έπρεπε, με κατανόηση για το πρόβλημά του, με εξαιρετικά θετική διάθεση και μεταδίδοντας σε αυτόν την αίσθηση, ότι μπροστά του είναι ένας δικός του άνθρωπος που πράγματι νοιάζεται για αυτόν.

Δεν ξεχνούσε ποτέ μα ποτέ, το πρόβλημα των ασθενών όσο διάστημα και εάν έκανε να τους δει ξανά .

Με προσωπική της μέριμνα κατάφερε και εξόπλισε το οδοντιατρικό ιατρείο του νοσοκομείου, με εξοπλισμό που θα ζήλευε μεγάλο ιδιωτικό κέντρο. Ιατρείο που στα <<πέτρινα>> οικονομικά χρόνια που περάσαμε- και που κρατάν ακόμη- εξυπηρέτησε με άριστο τρόπο, πλήθος κόσμου, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να απευθυνθούν στο ιδιωτικό σύστημα ,και αντιμετώπισε με επιτυχία περιστατικά οφειλόμενα σε τροχαία και άλλα ατυχήματα.

Έφυγε και την ίδια στιγμή έκλεισε , ένα ακόμη ζωτικό κομμάτι του νοσοκομείου, χωρίς να φαίνεται ότι θα ξαναλειτουργήσει.

Αγαπημένη μου Βάσω ,εκφράζοντας όχι μόνο τα δικά μου συναισθήματα, αλλά και τα συναισθήματα του απλού κόσμου αλλά και πλήθους συναδέλφων ,σου έυχομαι από καρδιάς ,το χαμόγελό σου να παραμείνει φωτεινό ,μέσα σε μια χαρούμενη και μακριά , συντάξιμη ζωή ,γεμάτη με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Βάσω Βουτσινά