Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το τρίτο πρόσωπο που αναζητούν οι αρχές

Τον τρίτο άνδρα που -όπως καταγγέλει η 24χρονη που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη– την έβαλε στο ασανσέρ του ξενοδοχείου, αναζητούν οι αρχές.

Η νεαρή γυναίκα προσπαθεί να ανασύρει από τη μνήμη της στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στις δύο πρώτες καταθέσεις της στην αστυνομία είπε ότι θυμόταν μόνο τον 27χρονο, ενώ στην τρίτη της κατάθεση στην ανακρίτρια φέρεται πως κατονόμασε κι άλλο ένα πρόσωπο. Στον 27χρονο, ο οποίος αρνήθηκε τη πράξη του βιασμού αλλά παραδέχτηκε ότι συνευρέθηκε με τη νεαρή γυναίκα με τη συναίνεση της, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση.

Πλέον, αναζητείται το τρίτο πρόσωπο, ωστόσο οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα αν πρόκειται για έναν από τους άνδρες που προσπάθησαν να την πείσουν να επιστρέψει στο πάρτι, αν συμμετείχε στον ομαδικό βιασμό και ποια η σχέση του με τους άλλους δύο.

“Γύρνα πίσω, μην φύγεις”

Την ίδια στιγμή, ερευνάται ο ρόλος του διοργανωτή του πάρτι, ο οποίος ήταν αυτός που γνώριζε η 24χρονη και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του STAR, το συγκεκριμένο πρόσωπο της έστειλε πολλά μηνύματα και την έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο για να την πείσει να επιστρέψει στο ξενοδοχείο, όταν εκείνη αποφάσισε να φύγει. “Γύρνα πίσω, μην φύγεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, εγώ θα σε προστατεύσω”, φέρεται να της έγραφε.

Ο διοργανωτής του πάρτι είναι πρώην εργαζόμενος στο καφέ «Αχίλλειον», γνωστός στην νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή φέρεται να ζήτησε “συγγνώμη” από την 24χρονη, αλλά λίγες ώρες αργότερα επανήλθε με νέα ανάρτηση υποστηρίζοντας ότι η προηγούμενη δεν ήταν από τον ίδιο, αλλά από πρόσωπο που έχει μηνύσει για αρπαγή, απειλή και παράνομη βία.

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις – που αναμένονται επίσημα τις επόμενες ημέρες ή και ώρες – έδειξαν ότι εκτός από αλκοόλ, στο αίμα της 24χρονης εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα και μπορεί να οδηγήσουν σε νάρκωση, ιδίως αν συνδυαστούν με αλκοόλ.

Η 24χρονη έχει δηλώσει στις αρχές ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα που να μην μπορεί να οδηγήσει και να επιστρέψει στο σπίτι της. Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι κάτι της έριξαν στο ποτό της, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της.

Εάν τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν αυτό σημαίνει ότι η κατηγορία μπορεί να αναβαθμιστεί σε βιασμό και πιθανόν σε ομαδικό βιασμό, καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιοι προσπάθησαν να την παραλύσουν, προκειμένου να ασελγήσουν πάνω της.

Ειδικότερα η 24χρονη έχει καταθέσει ότι αναγνώρισε δύο άτομα και είπε ότι θυμάται ακόμα ένα άτομο να υπάρχει στο δωμάτιο. Με το δεδομένο των τοξικολογικών εξετάσεων τόσο ο 27χρονος θα κληθεί ξανά να καταθέσει όσο και ο δεύτερος που κατονόμασε η κοπέλα, ενώ το στοιχείο αυτό μπορεί να αναβαθμίσει την κατηγορία για ομαδικό βιασμό, που επισύρει ποινή ισοβίων.

Το χρονικό της σοκαριστικής υπόθεσης

Η 24χρονη πήγε στο πάρτι μαζί με δύο φίλες της ύστερα από παρότρυνση ενός ατόμου που θεωρούσε φίλο της και τον εμπιστευόταν. Στο πάρτι πήγε με το αυτοκίνητό της. Επειδή, όμως, είχε πιει δύο ποτά και δεν αισθανόταν καλά για να οδηγήσει- καθώς το σπίτι της βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης- δέχθηκε να φύγουν οι φίλες της και να μείνει το βράδυ σε ένα από τα δωμάτια που είχαν κλείσει τρεις Αθηναίοι επιχειρηματίες για το πάρτι.

Όταν ξύπνησε χωρίς τα ρούχα της, συνειδητοποίησε τι ακριβώς συνέβη, επικοινώνησε με τον δικηγόρο και εκείνος τη συνέστησε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Πράγματι, όπως έγραψε το ThessToday.gr, η κοπέλα μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου ανέφερε όσα θυμόταν καταγγέλλοντας τρία άτομα, που όμως δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους.

Ωστόσο, ο ένας από τους τρεις επιχειρηματίες της τηλεφώνησε, με συνέπεια οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή του.

Πηγή: newsit.gr