Βίντεο ντοκουμέντο με τους “μαϊμού” υπαλλήλους της ΔΕΗ που “ξάφριζαν” ηλικιωμένους

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εξάρθωσε τη σπείρα που “χτυπούσε” ηλικιωμένους. Στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr θύμα είναι ένας 57χρονος με κινητικά προβλήματα.

Είναι η στιγμή που ανοίγει την πόρτα στους διαρρήκτες του. Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr, φαίνεται ένας άνδρας να ανοίγει την πόρτα της εισόδου πολυκατοικίας και να τον ακολουθούν άλλοι δύο.

Ο 57χρονος, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, είναι ένα από τα θύματα της σπείρας με τους “μαϊμού” υπαλλήλους της ΔΕΗ, που εξαρθώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες του είπαν ότι υπάρχει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο σπίτι του και τον έπεισαν να τους αφήσει να το… διορθώσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να του αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά και κοσμήματα.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του newsit.gr

Απίστευτο το θράσος τους!

Το θράσος των μελών της σπείρας… δεν είχε όρια, όπως αποδεικνύεται και από άλλα περιστατικά που έγιναν γνωστά. Χαρακτηριστικό αυτό στο Χολαργό, όπου εμφανίστηκαν σε ηλικιωμένο ναύαρχο εν αποστρατεία και του είπαν ότι υπήρχε στο σπίτι του διαρροή αερίου. Οι δράστες τον έβαλαν να διπλώσει σε αλουμινόχαρτο 6.500 ευρώ για να μην… καούν (!) και τους τα έδωσε να τα κρατήσουν έξω από το σπίτι μέχρι να ολοκληρώσουν την αποκατάσταση της ζημιάς. Φυσικά τα χρήματα και οι “υπάλληλοι” έγιναν… καπνός!

Στη Βούλα, “χτύπησαν” δύο φορές στο σπίτι μίας ηλικιωμένης. Την πρώτη φορά κατάφεραν να της πάρουν 18.000 ευρώ, ωστόσο τη δεύτερη τους αντιλήφθηκε και τους έδιωξε.

Στο δεύτερο βίντεο που αποκαλύπτει το Newsit.gr, και αφορά στην περίπτωση τις ηλικιωμένης γυναίκας στην Βούλα, διαφαίνονται οι αδίστακτοι κακοποιοί την ώρα που ήδη έχουν αρπάξει από την ανυποψίαστη ηλικιωμένη γυναίκα χρηματικό ποσό και χρυσαφικά, συνολικής αξίας 18.000 ευρώ να τρέχουν προς το σημείο που τους περιμένει συνεργός του με αυτοκίνητο, για να διαφύγουν από την περιοχή.

Μάλιστα οι αδίστακτοι κακοποιοί, μέσα σε διάστημα ενός μήνα, προσπάθησαν να “χτυπήσουν” και δεύτερη φορά την ίδια γυναίκα, πιστεύοντας πως θα καταφέρουν να την ξαφρίσουν εκ νέου. Ευτυχώς αυτή την φορά η ηλικιωμένη τους πήρε χαμπάρι και τους απείλησε πως θα καλέσει την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας

Στην επιχείρηση που έγινε για τη συμμορία συνελήφθησαν δύο άτομα στις περιοχές των Άνω Λιοσίων, Αγίου Δημητρίου και Καλλιθέας. Σημειώνεται, ότι συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι δύο επιπλέον άτομα, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και βία κατά υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ηγετικό και συντονιστικό ρόλο είχε ένας εκ των συλληφθέντων, ο οποίος συμμετείχε σε όλες τις κλοπές, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εναλλάσσονταν. Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας, δύο από τα μέλη της, κυρίως πρωινές ώρες κινούνταν με όχημα σε διάφορες περιοχές της Αττικής προς αναζήτηση ηλικιωμένων ατόμων.

Αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τα πλησίαζαν και προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτροδότησης, υπαλλήλους του Δήμου, υποψήφιους ενοικιαστές ή ότι ήθελαν απλά να τους προσφέρουν γλάστρες με φυτά, έμπαιναν στο σπίτι τους. Όταν κατάφερναν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, τους καθοδηγούσαν και τους αποπροσανατόλιζαν με διάφορες προφάσεις κάθε φορά, ενώ παράλληλα οι κατηγορούμενοι ερευνούσαν το σπίτι και με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, ήταν τόσο πειστικοί που έπειθαν τους παθόντες να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα τιμαλφή που είχαν στο σπίτι τους σε αλουμινόχαρτο ή σε ξύλινη επιφάνεια, για να μην καταστραφούν από τις εργασίες που προφασίζονταν κάθε φορά ότι θα έκαναν ως τεχνικοί…

Πηγή: newsit.gr