Βίντεο – Οργή λαού για την αποτέφρωση της χώρας: Πολίτης κατά Μητσοτάκη με βαριές εκφράσεις σε ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ!

Οργή λαού από την ανικανότητα της κυβέρνησης να ελέγξει τις φωτιές όχι μόνο στην Αττική αλλά και στις Ροβιές στην Εύβοια, όπου σημειωθεί μια άνευ προηγουμένου καταστροφή.

Σε βίντεο την ώρα ζωντανής μετάδοσης της κρατικής ΕΡΤ από τις Ροβιές Εύβοιας, κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να κρύψουν την οργή τους για το ότι εγκαταλείφθηκε  η περιοχή στο έλεος της φωτιάς με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να έχουν δώσει όλο το βάρος τους στην Βαρυμπόμπη την ώρα που η βόρεια δυτική Εύβοια γινόταν στάχτη  από τις φλόγες.

Μάλιστα ένας εκ των κατοίκων δεν μπόρεσε  να συγκρατηθεί λέγοντας ενώ υπήρχε ζωντανή σύνδεση με την ΕΡΤ: «Μητσοτάκη γ…!

Να σημειωθεί ότι η  Εύβοια ζει δραματικές στιγμές. Τουλάχιστον 85 άτομα απομακρύνθηκαν από την παραλία στις Ροβιές, από πέντε σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη. Ακολούθως επιβιβάστηκαν στο οχηματογωγό «Πάραλος», με τελικό προορισμό το λιμάνι Αιδηψού.

«Βρισκόμαστε στο δικό μας το σκάφος και αυτή η κατάσταση επικρατεί τώρα η θολούρα που βλέπετε πίσω είναι οι Ροβιές που τυλίγονται στις φλόγες και το μόνο που κινείται είναι ένα μόνο ελικόπτερο», τονίζει σε βίντεο που ανάρτησε στα social media κάτοικος της περιοχής.

Κρίσιμες ώρες στην Ηλεία: Απειλείται -ξανά- η Αρχαία Ολυμπία

Νέο μήνυμα εστάλη πριν λίγα λεπτά από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 για την εκκένωση της Αρχαίας Ολυμπίας, στην οποία πλέον κατευθύνεται το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στις Αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό δύο αγνοούμενων, πατέρα και γιο, στο Πελόπιο.

Η φωτιά  που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή της Καυκανιάς πλέον «προελαύνει» προς την Αρχαία Ολυμπία και όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή ελάχιστων εναέριων μέσων, δίνει μάχη για την αναχαίτισή της.

Οι οικισμοί Ηράκλεια και Πουρνάρι και τα χωριά Καυκανιά, Πελόπιο και Πλάτανος εκκενώθηκαν, με τους πυροσβέστες να ετοιμάζονται να δώσουν τη «μητέρα όλων των μαχών» στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πριν λίγο απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, από Πύργο προς Αρχαία Ολυμπία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: pronews.gr