Βόμβα: Και δεύτερη ακτοπλοική εταιρεία ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη!

Αγαπητό kefalonia magazine

Μετά την Levante ferries, φαίνεται πως και δεύτερη ακτοπλοική εταιρεία ετοιμάζεται να διεκδικήσει την γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη! Πρόκειται για την εταιρεία ΣΑΟΣ, που σύμφωνα με επιστολή του ιδιοκτήτη της Φώτη Μανούση πρόκειται να καταθέσει προσφορά για το πλοίο «Σταυρός» (πρώην ΣΑΟΣ ΙΙ) αν και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στη γραμμή της Σαμοθράκης.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Λαμβανομένου υπόψιν ότι το συμμετέχον πλοίο μας υπερέχει των λοιπών συμμετεχόντων πλοίων, ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ιδιότητές του, εικάζουμε πως θα κριθούμε ως οριστικοί ανάδοχοι του διαγωνισμού, με συμβατική υποχρέωση εκτέλεσης επτά (7) επιδοτούμενων δρομολογίων την εβδομάδα, επί διετία.»

«Η επιλογή μας αυτή, σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να εκληφθεί ως εγκατάλειψη της Σαμοθράκης, ενόψει μιας επικερδέστερης ευκαιρίας στα πολυπληθέστερα και πιο ανεπτυγμένα τουριστικά – όλο το χρόνο- νησιά της Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Αντίθετα, να είστε βέβαιοι ότι η εταιρεία μας υποχρεώθηκε να μεταφέρει τη δραστηριοποίησή της σε άλλους νησιωτικούς προορισμούς, για λόγους που δεν τους επέλεξε. Προς επίρρωση της πραγματικότητας αυτής επικαλούμαστε και θέτουμε υπόψιν σας την ίδια την ιστορία μας.»

Ολόκληρη την επιστολή του κ Μανούση μπορείτε να την διαβάσετε στον κάτωθι σύνδεσμο:

Επιστολή της SAOS FERRIES, προς τους τοπικούς φορείς, με παροχές και προτάσεις, για την γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

Ο τοπικός αναλυτής