Βόμβα με τη Μαίρη Χρονοπούλου: Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για τον θάνατό της

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη μέσα στο σπίτι της η Μαίρη Χρονοπούλου με τις υπόνοιες για δόλο να «φουντώνουν».

Την προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο θάνατός της ήταν ατύχημα, όπως αποδόθηκε, καθώς η ηθοποιός είχε τραύμα στο κεφάλι έπειτα από πτώση της στο σπίτι της. Τις διαδικασίες άρχισε ο δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου Δημήτρης Χατζημιχάλης, ο οποίος θεωρεί πως η υπόθεση έπρεπε να ερευνηθεί πιο διεξοδικά. Σε δηλώσεις του έχει εκφράσει τον προβληματισμό για πώς προκλήθηκε το αιμάτωμα στο κεφάλι της.

Ειδικότερα, ζητεί να ερευνηθεί αν τραυματίστηκε από αμβλύ όργανο, δεδομένου ότι είχε πέσει στο χαλί και δεν ήταν δυνατό να προκληθεί το αιμάτωμα,

Ο Δ.Χατζημιχάλης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι από το σπίτι της ηθοποιού έλειπαν κοσμήματα, χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Ο τρόπος πτώσης και θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου προβληματίζει και άλλους δικούς της ανθρώπους. «Θα έπρεπε να ερευνηθεί πώς έγινε, γιατί έμενε μόνη της εκείνη την ημέρα. Ήταν, δεν ήταν; Πώς έπεσε στο σκαλοπάτι; Γιατί ήταν ισόγειο εκεί όπου καθόταν η Μαίρη. Δεν πήγαινε στον πάνω όροφο» δήλωσε ο καλός φίλος της ηθοποιού Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Ο ίδιος αναρωτιέται για την αξία του διώροφου σπιτιού που διέμενε, η οποία αποτιμήθηκε σε μόλις 4.500 ευρώ! «Δεν μπορεί ένα σπίτι διώροφο να έχει 4.000 αξία. Έπιπλα μέσα και οικοσκευές. Κάτι εικόνες, κάτι πίνακες είχε. Είναι κειμήλια» παρατήρησε ο γνωστός επιχειρηματίας.

Υπενθυμίζεται πως η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από τη ζωή στις 6 Οκτωβρίου 2023, ύστερα από πτώση που είχε στο σαλόνι του σπιτιού της. Την ημέρα του ατυχήματος η οικιακή βοηθός από τη Γεωργία είχε φύγει το πρωί από το σπίτι. Το μεσημέρι η ηθοποιός είχε επικοινωνήσει με φίλο της και ήταν καλά στην υγεία της. Λίγες ώρες αργότερα δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Ανησύχησε

Όταν ανησύχησε η οικιακή βοηθός, που είχε κλειδιά του σπιτιού, πήγε να δει τι συμβαίνει και τη βρήκε πεσμένη και τραυματισμένη στο σαλόνι. Αμέσως τηλεφώνησε σε γείτονα της ηθοποιού, εκείνος πήγε στο σπίτι και εκλήθη ιδιωτικό ασθενοφόρο.

«Την ημέρα που έπεσε ήταν Κυριακή βράδυ κι έλειπε η κοπέλα που τη βοηθούσε και, όταν ήρθαν, με φώναξαν. Και πήγα και είδα και φωνάξαμε το 166. Είχε πέσει κάτω και είχε σπάσει το κεφάλι της. Άλλες φορές έπεφτε μπρούμυτα, αλλά αυτή τη φορά έπεσε πλαγίως και χτύπησε το κεφάλι. Έμεινε κάνα δυο ώρες έτσι. Τα ρούχα της ήταν γεμάτα αίμα» δήλωσε ο γείτονας που ειδοποιήθηκε από την οικιακή βοηθό. Μάλιστα, δεν εκλήθη το ΕΚΑΒ, αλλά ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε έπειτα από πέντε ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου καλεί τον εισαγγελικό λειτουργό που θα αναλάβει την έρευνα να εξετάσει γιατί ειδοποιήθηκε καθυστερημένα το ασθενοφόρο που έφτασε στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου.

Με καθυστέρηση αρκετών ημερών έγινε η αυτοψία

Στα αξιοπερίεργα της υπόθεσης είναι πως το τοπικό αστυνομικό τμήμα ενημερώθηκε για τον θάνατο της μεγάλης πρωταγωνίστριας του κινηματογράφου στις 10 Οκτωβρίου, δηλαδή εννέα ημέρες μετά το ατύχημα στο σπίτι της.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όταν ένας πολίτης μεταφέρεται στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, όπως στην περίπτωση της Μαίρης Χρονοπούλου, τότε πρέπει να ενημερωθεί η Αστυνομία, είτε από το ΕΚΑΒ είτε από το νοσοκομείο. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν έγινε. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει αυτοψία στο σπίτι της ηθοποιού, στην Παιανία, με καθυστέρηση πολλών ημερών.

Στους αστυνομικούς είχαν καταθέσει η Γεωργιανή βοηθός που τη βρήκε σοβαρά τραυματισμένη και ένας ηθοποιός που βοηθούσε τη σταρ σε διάφορες εργασίες και έλαβε ένα ποσό από τη διαθήκη.

πηγή: pronews.gr