Βράχος καταπλάκωσε ενοικιαζόμενα δωμάτια – Νεκρή 45χρονη, τραυματίστηκε ο γιος της

Mε τα χέρια επιχειρούσαν όλη νύχτα οι πυροσβέστες και οι διασώστες!

Ασύλληπτη είναι η τραγωδία η οποία σημειώθηκε στο Λασίθι, στο ΔήμοΙεράπετρας, τη νύχτα του Σαββάτου, με μια γυναίκα να σκοτώνεται επειδή… βράχος έπεσε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στα οποία έμενε με το σύζυγο και το γιο της.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr ήταν λίγο μετά τις 12 τη νύχτα ένας πολύ μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά του βουνού και έπεσε πάνω σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων κοντά στην παραλία η οποία ανήκει στο Δήμο Ιεράπετρας.

Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν ολοσχερώς δύο διαμερίσματα. Το ένα απ’ αυτά ήταν άδειο όμως στο άλλο έμενε μια οικογένεια η οποία εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια. Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως η οικογένεια είναι από την Τσεχία, ενώ άλλες από τη Λιθουανία. Μένει να εξακριβωθεί.

Στο σημείο αρχικά βρέθηκαν δύο οχήματα και άνδρες από την ΠΥ Ιεράπετρας και στη συνέχεια κλήθηκαν πολύ μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής (50 άνδρες με 20 οχήματα) από άλλα σημεία της Κρήτης, διασώστες της ΕΜΑΚ,ΕΚΑΒ και πολλοί εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό, τη Λέσχη Τετρακίνησης κ.α.

Ο 51χρονος πατέρας της οικογένειας απεγκλωβίστηκε εύκολα από το διαμέρισμα, αφού κατά τύχη ήταν σε δωμάτιο το οποίο έμεινε άθικτο.

 Έψαχναν 4 ώρες για να βρουν το πτώμα της 45χρονης
Όμως το 9χρονο αγόρι είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να απεγκλωβιστεί αφού το πόδι του είχε «κολλήσει» μέσα στα χαλάσματα.

Την ίδια στιγμή η 45χρονη μητέρα δεν είχε βρεθεί πουθενά και εκεί επικεντρώθηκαν οι έρευνες.

Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια σκάβοντας για περίπου 4 ώρες μέσα στα συντρίμμια η 45χρονη βρέθηκε νεκρή αφού πρώτα οι πυροσβέστες και οι άλλες δυνάμεις είχαν φτάσει σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου από τη σωρό των χαλασμάτων.

Το 9 χρονο αγόρι μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρά τον τραυματισμό του δεν υπάρχουν φόβοι για τη ζωή του.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Τσικαλάκη, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης:

Πηγή: thebest.gr