Βρέθηκαν συντρίμμια του αγνοούμενου αεροπλάνου στο Μαυροβούνι Λάρισας – Νεκρός ο 62χρονος χειριστής

Συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροσκάφους που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ, εντοπίστηκαν στη Λάρισα, κοντά στην Άνω Αμυγδαλή στην περιοχή του Μαυροβουνίου. Νεκρός ο 62χρονος πιλότος και μοναδικός επιβαίνοντας, Σταύρος Τσιγάλογλου.

Κομμάτια από το μικρό αεροπλάνου βρέθηκαν από το πλήρωμα ελικοπτέρου Super Puma της 384 Μοίρας, κοντά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας, στην περιοχή Μαυροβούνι κοντά στην Άνω Αμυγδαλή Λάρισας, αναφέρει η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του μονοκινητήριου χάθηκαν τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από τη Θήβα στη Δράμα.

Από νωρίς το πρωί, σωστικά συνεργεία και οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 62χρονου Δραμινού χειριστή Σταύρου Τσιγάλογλου, που αγνοείτο εδώ και σχεδόν τέσσερα 24ωρα με το μικρό αεροπλάνο του, αλλά βρέθηκε, τελικά, νεκρός.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το μονοκινητήριο αεροπλάνο είχε κατασκευάσει ο ίδιος.

Το μικρό αεροσκάφος είδε πρώτος ένας ηλικιωμένος στην περιοχή του Αχιλλείου Λάρισας στις παρακάρλιες περιοχές, ενώ από την περιοχή των Καναλίων Μαγνησίας, υπάρχουν πληροφορίες όταν ακούστηκε ένας κρότος στην περιοχή.

Συγκλονιστική ήταν η ανάρτηση της κόρης του 62χρονου για τον πατέρα της, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοείτο:

‼️ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ‼️ ο πατέρας μου Σταύρος Τσιγάλογλου , από τη Δευτέρα 15/11 το μεσημέρι.Πετούσε με το αεροπλάνο του από…

Posted by Anna Tsigaloglou on Tuesday, November 16, 2021

«Ο Σταύρος είναι ένας από τους καλύτερους πιλότους που έχουμε. Είναι πολύ έμπειρος και πάντα φροντίζει το αεροπλάνο του. Ειδικά πριν ξεκινήσει κάποια πτήση προσέχει τα πάντα», είχε πει στο newsit.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας του Αγίου Αθανασίου Δράμας, Γιάννης Γρηγοριάδης.

Πηγή: newsit.gr