Βρέθηκε και στην Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας – Το πέρασμα από την Αθήνα και οι έρευνες

Το ταξίδι του 28χρονου μακελάρη που θέρισε 49 ζωές στη Νέα Ζηλανδία στα Βαλκάνια φαίνεται πως περιελάβανε στάση και στην Ελλάδα. Ο ΜπρέντανΤάραντ είχε περάσει transit από την Αθήνα τον χειμώνα του 2016, όταν ταξίδευε από το Κάιρο προς το Βουκουρέστι. Άλλες πληροφορίες θέλουν τον νεοναζί δράστη να έχει μείνει 15 μέρες στην Αθήνα, τη δεύτερη φορά που έφτασε στη χώρα μας, αλλά αυτό δεν προκύπτει επίσημα από τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας.

Ο 28χρονος νεοναζί σφαγέας του Κράιστσερτς είχε κάνει ταξίδι στα Βαλκάνια. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha, όταν έκανε το ταξίδι από το Κάιρο στο Βουκουρέστι, είχε κάνει στάση στην Αθήνα. Το ίδιο έκανε και όταν επέστρεφε από το Βουκουρέστι στο Κάιρο.

Οι ελληνικές αρχές, από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως είχε βρεθεί στα Βαλκάνια ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τη Νέα Ζηλανδία, άρχισαν να ψάχνουν το αν είχε περάσει από την Αθήνα και διαπίστωσαν πως βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκείνο που ερευνούν τώρα οι ελληνικές αρχές είναι αν ο μακελάρης απλά βρέθηκε στην Αθήνα για να αλλάξει πτήση ή αν επισκέφτηκε κι άλλη πόλη της Ελλάδας. Εκείνο που προκαλεί ερωτήματα και υποψίες στις αρχές είναι αφενός οι λέξεις «turkofagos» και Lepanto (σ.σ. η Ναύπακτος όπου έγινε η ναυμαχία του 1571 ανάμεσα σε Χριστιανούς και Οθωμανούς) που ήταν γραμμένες στα όπλα που χρησιμοποίησε ο 28χρονος νεοναζί στην επίθεση.

Δεν αποκλείεται, το Τάραντ να μην ταξίδεψε μόνο αεροπορικώς αλλά και με λεωφορείο. Ήδη, η Interpol έχει στείλει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του δράστη της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία στο ελληνικό τμήμα της προκειμένου να αναζητήσει τα βήματά του στην Ελλάδα.

Από χθες, λίγες ώρες μετά την επίθεση σε δυο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, είχε γίνει γνωστό ότι ο 28χρονος μακελάρης είναι κάνει… περιοδεία στα Βαλκάνια, ενώ είχε μείνει αρκετό καιρό και στην Τουρκία. Οι αρχές της Βουλγαρίας επιβεβαίωσαν ότι ο Μπρέντον Τάραντ είχε βρεθεί στη χώρα τον Νοέμβριο του 2016.

Έμεινε στη Βουλγαρία το διάστημα 9ης- 15ης Νοεμβρίου 2018μ ενώ το διάστημα 28ης-30ης Δεκεμβρίου του 2016, όπου ταξίδεψε με λεωφορείο στη Σερβία, στην Κροατία, στο Μαυροβούνιο και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Εξάλλου, εκπρόσωπος της κροατικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, δήλωσε πως ο Αυστραλός ακροδεξιός εξτρεμιστής είχε μείνει για ένα διάστημα στην Κροατία. «Η αστυνομία διαθέτει πληροφορίες για τις κινήσεις αυτού του ατόμου τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο κροατικός Τύπος ανέφερε το Σάββατο, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως ο Μπρέντον Τάραντ είχε επισκεφθεί το Ζάγκρεμπ και πόλεις στην Αδριατική, μεταξύ των οποίων οι ΖάνταρΣίμπενικ και Ντουμπρόβνικ. Οι κροατικές αρχές εργάζονται προκειμένου να προσδιορίσουν ποιοι ήταν οι λόγοι της διαμονής αυτής δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς στη δημόσια τηλεόραση (HRT). «Μέχρι χθες, το άτομο αυτό δεν ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας», είπε.

Αναδημοσιευση από www.newsit.gr