Το επόμενο πενταήμερο έρχεται θερμή εισβολή από την Ευρώπη και ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι.

Εξαιτίας της θερμής αυτής εισβολής, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει (!) τους 20 βαθμούς μέσα στην εβδομάδα. Η ασυνήθιστη ατμοσφαιρική κυκλοφορία στο βόρειο ημισφαίριο θα οδηγήσει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες γι’ αυτή την εποχή στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ήδη, την Κυριακή παρατηρήθηκαν υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ στην Κεντρική Ευρώπη, με τον υδράργυρο για παράδειγμα στο Μόναχο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου, 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η απόκλιση των θερμοκρασιών σε ύψος περί τα 1.500 μέτρα πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας προβλέπεται να φτάσει σε υψηλές τιμές ρεκόρ πάνω από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Δείτε στο video τους προγνωστικούς χάρτες με την πορεία των άεριων μαζών στην Ευρώπη μέχρι την Παρασκευή

Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις από τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1979-2010 αναμένονται στα Βόρεια και στα Ανατολικά Βαλκάνια την Τετάρτη, ενώ στην περιοχή μας ο υδράργυρος θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο με τη θερμοκρασία τοπικά να ξεπερνά τους 20 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα αναμένονται πάντως χαμηλές νεφώσεις και ομίχλη, που θα κρατήσουν τη θερμοκρασία κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.καιρός

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΕπίθεση με πιστόλι σε υπάλληλο ΚΕΠ -Τι καταγγέλλει Σύλλογος Εργαζομένων (έγγραφο)
Επόμενο άρθροΚοινωνικό μέρισμα: Ιδού η νέα πλατφόρμα -Ανοίγει για αιτήσεις (βήματα)