Ξάνθη: Ανέβασαν στα 3.000 ευρώ την «επικήρυξη» του κτήνους που ακρωτηριάσε κουτάβι

Στα 3000 ευρώ ανέβηκε το ποσό που θα δοθεί ως αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει το όνομα αυτού που βασάνισε και ακρωτηρίασε κουτάβι δύο μηνών στην Ξάνθη.

Το πόδι και το αυτί του σκύλου, δείχνουν να κόπηκαν με μαχαίρι η παρεμφερές αιχμηρό αντικείμενο, ενώ το ζώο έφερε πολλά ακόμη τραύματα στο σώμα του, κατήγγειλε ο φιλοζωικός σύλλογος της Ξάνθης «Αδεσποτούλια».

Το ζώο αφέθηκε στην εξώπορτα φιλόζωης, επομένως είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι κάποιος γνωρίζει» αναφέρει ο σύλλογος. «Όλοι, φιλόζωοι και μη, ελπίζουμε να τιμωρηθεί ο ένοχος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο facebook «Το ζώο υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση διενεργήθηκε απεξαρθρωση του εναπομειναντος τμήματος του βραχιονιου οστου, καθαρισμός των νεκρωμενων ιστών και συρραφή του τραύματος του ακρωτηριασμενου άκρου. Καθαρισμός και νεαροποιηση του νεκρωμενου άκρου του πτερυγίου του αυτιού. Καθαρισμός, νεαροποιηση και συρραφή των τραυμάτων στο στερνο και την οσφυικη χώρα. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της βαρύτητας των τραυματισμών και της απώλειας μεγάλης ποσότητας αίματος από τα τραύματα και αυτή τη στιγμή θεωρούμαι ότι δεν έχει ακόμη διαφύγει τον κίνδυνο.»

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται και σκύλος

Πηγή: aftodioikisi.gr