Ξεκινάει τη Δευτέρα το SEANAME Open Air Film Festival (pics+videos)

Συνέντευξη τύπου σήμερα από τους διοργανωτές του SEANAME  που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας από τις 30 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου. Στην συνέντευξη έλαβαν μέρος ο εμπνευστής αυτού του όμορφου Φεστιβάλ, Βασίλης Κεκάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Δρακουλόγκωνας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγ. Κωνσταντάκης, εκπρόσωπος της ΠΕΔΙΝ κ. Ανδρέας Ζαπάντης και εκπρόσωπος του Δήμου ο κ. Ν. Παπαδάτος.

Στη συνέχεια ο  Βασίλης Κεκάτος παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε αναλυτικά για το πρόγραμμα. και αναφέρθηκε στο όραμα τους, το οποίο όπως είπε το SEANAME Open Air Film Festival, , αξιοποιώντας στο έπακρο το μεσογειακό κλίμα αλλά και το ειδυλλιακό τοπίο της Κεφαλονιάς, είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ελλάδας, καθώς και ένα από τα μοναδικά παγκοσμίως, όπου οι προβολές των ταινιών δε φιλοξενούνται σε κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους δίπλα στη θάλασσα. Το Φεστιβάλ οραματίζεται να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο συνάντησης διακεκριμένων αλλά και νέων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν και να απολαύσουν, μαζί με ένα πολυπληθές κοινό, το έργο τους σε ένα ονειρικό μέρος, υπό τον ήχο των κυμάτων του Ιονίου Πελάγους. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε και να δημιουργούμε κινηματογραφικές γωνιές σε όλο και περισσότερες παραλίες και ακτές του νησιού, έτσι ώστε στο μέλλον, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ολόκληρη η Κεφαλονιά να μεταμορφώνεται σε ένα απέραντο θερινό σινεμά, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Αφιερωμένο το φετινό Φεστιβάλ στην διαφορετικότητα. Στο τέλος μίλησε η Ηλέκτρα Ελλινικιώτη σκηνοθέτης η οποία αναφέρθηκε γενικά για την διοργάνωση.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε γνωστούς χώρους και τόπους, στον Πλατύ Γιαλό, Παραλία Φύκια, Μαρίνα Αργοστολίου, Κτήμα Χαριτάτου στο Ληξούρι, Παραλία Αννούλα στη Σάμη. Και φέτος θα υπάρχει μυστική τοποθεσία για προβολή, όπου θα ανακοινωθεί λίγες ώρες πριν την προβολή. Φέτος στην παραλία Αννούλα στον Καραβόμυλο θα προλογίσει την ταινία η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Γιαννακάκη.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr