Ύστατο χαίρε στον υποστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Μαρίνο Γαρνέλη-Είχε υπηρετήσει ως Αστυνομικός Δ/ντής Κεφαλονιάς & Ιθάκης (εικόνες+βίντεο)

Στη γη που γεννήθηκε η μητέρα του, στο χωριό Κάμποι Κεραμιών η αιώνια κατοικία του υποστράτηγου ε.α. ανώτατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και έμπειρου αυτοδιοικητικού, δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνου Γαρνέλη. 

Όπως πληροφορηθήκαμε από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Χανίων, “ ο εκδημήσας έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε για αρκετό διάστημα με τον καρκίνο. Ο Μαρίνος Γαρνέλης υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, όμως, από τα νιάτα του και μέχρι την συνταξιοδότηση υπηρέτησε την Ελληνική Αστυνομία.

Μάλιστα είχε βρεθεί στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων καθώς και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του υποστράτηγου. Πληθωρικός και εκρηκτικός, έντιμος και ειλικρινής, υπηρέτησε με το ίδιο πάθος την αστυνομία και την αυτοδιοίκηση” επισημαίνει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Νομού Χανίων. 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στη γειτονιά Απανοχώρι των Κάμπων Κεραμιών η εξόδιος ακολουθία και εκφωνήθηκαν οι επικήδειοι λόγοι στον εκδημήσαντα υποστράτηγο και αυτοδιοικητικό Μαρίνο Γαρδέλη που τάφηκε στο χώμα που φιλοξενεί τους γονείς του στο χωριό της μητέρας του. 

Τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας έδωσαν το “παρών” η σύζυγός και τα δύο παιδιά του με άλλους συγγενείς, χωριανούς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τον νομικό και πρώην βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο, ενώ στέφανα απέστειλαν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Χανίων κ.ά.