Το δικαστήριο απεφάνθη στις 3 Μαΐου ότι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο μεσίτης έπρεπε να εκτίσει 10ετή ποινή κάθειρξης. Δύο μήνες μετά, αποφυλακίστηκε… Ειδικότερα, μετά από 2 μήνες έγινε δεκτό σύμφωνα με τους συνηγόρους του Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο το αίτημα αναστολής της ποινής για τον μεσίτη, ο οποίος όπως και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, ενώ παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Μάλιστα, το δικαστήριο είχε ομόφωνα αποφασίσει να μην χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση για τους δύο κατηγορούμενους. Οπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος έγινε δεκτό να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους, με τον μεσίτη να οδηγείται στη φυλακή, ενώ ο κοσμηματοπώλης θα εξέτιε κατ’ οίκον την ποινή του καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας του.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροι του μεσίτη Ιωάννης Γλύκας και Ορφέας Φίλος, έγινε τελικώς δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής και θα αποφυλακιστεί. «Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος όταν αυτό προσδιοριστεί» αναφέρουν.

Πηγή: reader.gr

Προηγούμενο άρθροΠαναγής Καππάτος – Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Anti-Nero στην Κεφαλονιά – Προληπτικές εργασίες Δασοπροστασίας στο Αργοστόλι και τη Λειβαθώ με 150.000 ευρώ – Ενίσχυση του Γεωπάρκου με 120.000 ευρώ
Επόμενο άρθροΟικονομικά γυναικεία μαγιό σε μεγάλα μεγέθη – Plus size επιλογές για juicy καμπύλες