Ζάκυνθος: Άλλαξε χρώμα η θάλασσα στο Ναυάγιο μετά το σεισμό! Video

Το χρώμα της θάλασσας στο φημισμένο Ναυάγιο άλλαξε μετά το σεισμό στη Ζάκυνθο. Αιτία οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν μετά τον ισχυρό σεισμό της περασμένης Παρασκευής.

Εντυπωσιακά εναέρια πλάνα αποκαλύπτουν τις αλλαγές στο χρώμα της θάλασσας στη φημισμένη παραλία του νησιού.

Δείτε το video

Την Τρίτη (30.10.2018) αυτοψία στο Ναυάγιο έκανε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας.

Εκεί που τα νερά φαίνεται να έχουν άσπρο χρώμα είναι από τα βράχια που έπεσαν μέσα στη θάλασσα μετά τις εκτεταμένες κατολισθήσεις, τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ πρότεινε μια σειρά από παρεμβάσεις για να προφυλαχθούν και οι επισκέπτες (ντόπιοι και τουρίστες) που -όπως είπε- ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε ο Ευθύμιος Λέκκας είναι η οριοθέτηση ζωνών επισκεψιμότητας στην παραλία γύρω από το κουφάρι του ναυαγίου και μόνο στις περιοχές που αποδεδειγμένα θα είναι ασφαλείς.

Άλλη πρόταση είναι -είπε ο κ. Λέκκας- οι τουρίστες να μην κάνουν μπάνιο στην παραλία αυτή αλλά απλά να αποβιβάζονται, να επισκέπτονται σε μικρές ομάδες το ναυάγιο και μετά να φεύγουν.

Πηγή: imerazante.gr