Ζάκυνθος: Επιχειρηματίες προς κυβέρνηση – «Αφήστε μας να δουλέψουμε» [βίντεο]

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ζάκυνθο και τα Χανιά εξαιτίας της διασποράς του κορωναϊού. Οι δύο αυτές περιοχές ήταν στο «μικροσκόπιο» των αρχών και των επιστημόνων τον τελευταίο καιρό και τελικά αποφασίστηκε η επιβολή μέτρων τύπου Μυκόνου.

Υπενθυμίζεται ότι χτες Τετάρτη στα Χανιά καταγράφηκαν 107 νέα κρούσματα Covid-19 και στη Ζάκυνθο 18.

Έτσι, μετά από εισήγηση της υποεπιτροπής των Λοιμωξιολόγων και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για τις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Χανίων, οι οποίες και μεταφέρονται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου (+69% για τη Ζάκυνθο και +54% για τα Χανιά σε εβδομαδιαία βάση).

Έντονες αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες της Ζακύνθου

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών του χώρου της διασκέδασης και της εστίασης μετά τα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη Ζάκυνθο. Έτσι σήμερα στις 11.30 το πρωί αντιπροσωπεία επιχειρηματιών έκφρασαν τα παράπονα τους στον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Στασινόπουλο για τα αυστηρά μέτρα κατά των επιχειρήσεων τους.

Δείτε ολόκληρη την διαμαρτυρία στον παρακάτω σύνδεσμο: zantetimes.gr