Ζάκυνθος: Οι διαρρήκτες έβαλαν το φορτηγό στην αυλή του σπιτιού για να φορτώσουν τα κλοπιμαία [pics]

«Όταν ήρθα αρχικά ξεφόρτωσα τα ρούχα από το αυτοκίνητο. Δεν ήταν εμφανές αρχικά το τι είχε συμβεί. Πηγαίνοντας τα ρούχα στην γκαρνταρόμπα είδα το παράθυρο ανοιχτό και κατάλαβα ότι είχε ανοιχτεί το σπίτι. Προχωρώντας είδα ότι τα υπόλοιπα σπίτια, το πατρογονικό και τα υπόλοιπα διαμερίσματα ήταν ανοιχτά με τα κλειδιά στην πόρτα», δηλώνει ο κ. Τσουκαλάς.

Οι δράστες μπήκαν στο κτήμα μέσω μιας καγκελόπορτας την οποία κυριολεκτικά σήκωσαν από τη θέση της και έβαλαν μέσα στην αυλή το φορτηγό τους για να συγκεντρώσουν τα κλοπιμαία. Συνολικά η ζημιά για τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια του ανέρχεται στα 5.000 ευρώ, με τον κ. Τσουκαλά να αναφέρει για τα όσα εξαφανίστηκαν από το σπίτι και τα διαμερίσματα του.

«Από ρουχισμό μας πήραν τρεις ηπειρώτικες βελέντζες. Πήραν από το εργαστήρι εργαλεία. Αλυσοπρίονα, τροχούς κ.α. και ό,τι βαρύ υπήρχε και τους εξυπηρετούσε. Στο κελάρι επίσης η πόρτα ήταν ανοιχτή και είδα ότι έλειπαν όλα τα δοχεία αποθήκευσης λαδιού. Η συνολική ποσότητα λαδιού που έλειπε ήταν 500-600 κιλά. Μαζί με τα δοχεία αποθήκευσης INOX υπολογίζονται στα 2.000 ευρώ η ζημιά μόνο στο λάδι».   

Ο κ. Τσουκαλάς μίλησε και για το θέμα της αστυνόμευσης στην περιοχή, αφού είναι σχεδόν ανύπαρκτη με τη γειτονιά να ερημώνει και τα σπίτια να γίνονται στόχοι επίδοξων δραστών. «Κατά την εκτίμηση μου η αστυνομία έπρεπε να έχει τη δύναμη για να καλύπτει ολόκληρο το νομό, με περιπολίες, βραδινές και πρωινές, ώστε να υπάρχει ο φόβος στους εγκληματίες. Έχει συγκεντρωθεί όλη η αστυνομική δύναμη στην Αθήνα, αλλά υπάρχουν και άλλες περιοχές που παραμένουν αφύλακτες».

Προκειμένου να προφυλαχθεί ο κ. Τσουκαλάς αναμένεται να εξοπλίσει το σπίτι του με κάμερες και συστήματα συναγερμού, ώστε να είναι βέβαιος ότι δεν θα πέσει και πάλι στο μέλλον θύμα διαρρηκτών.

Πηγή: imerazante.gr