Ζάκυνθος : Σε λειτουργία και οι 5 κλίνες της ΜΕΘ | Στόχος η ενίσχυση του ΓΝΖ με ιατρικό προσωπικό

Σε λειτουργία τέθηκαν από χθες και οι πέντε κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «ΗΜΕΡΑ» ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης, ο οποίος μάλιστα την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε για μία ακόμα φορά στο νοσηλευτικό ίδρυμα και επισκέφθηκε νοσηλευόμενους.

Ο κ. Ακτύπης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο, καθώς όπως είπε έχουν βελτιωθεί σημαντικά και αυτό το εισπράττει και από τα μηνύματα των νοσηλευόμενων. «Επισκέπτομαι πολύ συχνά το νοσοκομείο και βλέπω μία διαφορετική εικόνα. Το προσωπικό έχει ενισχυθεί αρκετά και επίσης ασθενείς και συνοδοί δηλώνουν ότι όλα έχουν αλλάξει.

Βέβαια δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θα θέλαμε. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργεί κανονικά με δέκα νοσηλεύτριες και τρεις εντατικολόγους και θα ενισχυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου με άλλους τρεις εντατικολόγους και ακόμα τέσσερις νοσηλεύτριες. Από Δευτέρα θα λειτουργούν και τα πέντε κρεβάτια της ΜΕΘ.

Ήδη δεχόμαστε ασθενείς από τα γειτονικά νησιά, οι οποίοι νοσηλεύονται στη μονάδα. Αυτοί που χρειάστηκε να νοσηλευτούν γνωρίζουν πόσο καλά λειτουργεί και τα καλά της αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Ακτύπης και πρόσθεσε: «Το νοσοκομείο θα ενισχυθεί με ακόμα 50 άτομα νοσηλευτικό, παραϊατρικό και εργαστηριακό προσωπικό. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Στο τέλος αυτής της θητείας θα έχουμε βελτιώσει τις συνθήκες και το νησί θα είναι υγειονομικά θωρακισμένο».

Πηγή: imerazante.gr