Ζάκυνθος | Το 2ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ γεύσεων ένωσε όλους τους λαούς λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς (pics)

Και φέτος, λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου, η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου διοργάνωσε μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, το 2ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ γεύσεων.

Στο φεστιβάλ πήραν μέρος από διάφορα μέρη του κόσμου, άτομα που ζουν μόνιμα στο νησί μας και μαγείρεψαν παραδοσιακά φαγητά, εντυπωσιάζοντας όσους πέρασαν σήμερα το πρωί από την Αλ. Ρώμα!

Όλα ήταν υπέροχα. Ωραίες γεύσεις, τραγούδι και η απαραίτητη χριστουγεννιάτικη κουλούρα. Τέλος, δεν ξέχασαν και την Μοάνα Κλάδη, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, με τον κόσμο να συνεισφέρει στον κουμπαρά που είχε στηθεί.

Και του χρόνου!!! Γιατί το νησί μας έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες!

Οι εκδηλώσεις για τις γιορτές συνεχίζονται:
Σάββατο 28/12/2019

Γιορτινή βραδιά με την Ορχήστρα των Νέων
Στις 7.00 μμ, η Ορχήστρα Νέων θα μας μαγέψει με γιορτινές μελωδίες και ακούσματα στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Το τμήμα μαγειρικής του ΙΕΚ Ζακύνθου θα προσφέρει καναπεδάκια και ζεστό κρασί ενώ η ομάδα Face painting του ΙΕΚ Ζακύνθου θα μας μεταμορφώσει με γιορτινά σχέδια και χρώματα.

Εορταστική Συναυλία της Φιλαρμονικής Δ.Ε. Ζακυνθίων
Στις 8.00 μμ θα πραγματοποιηθεί η Εορταστική Συναυλία της Φιλαρμονικής Δ.Ε. Ζακυνθίων στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου. Συμμετέχει η μεικτή χορωδία: Το Φιόρο του Λεβάντε. Διοργάνωση: Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Ζακύνθου.

Κυριακή 29/12/2019
Η ποδηλατάδα του Αγίου Βασίλη

Στις 11:00 πμ, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε βόλτα με τα ποδήλατά μας μέσα στην πόλη ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες!!! Αν δεν έχουμε ολόκληρη τη στολή δεν πειράζει… το σκουφάκι ή/και κόκκινα ρούχα είναι αρκετά!!! Ραντεβού στην πλατεία Αγίου Μάρκου με τα ποδήλατά μας, μικροί και μεγάλοι!!!

Δευτέρα 30/12/2019
Βόλτα στην πόλη με το τρενάκι, τον Άγιο Βασίλη και την παρέα του

Στις 6:00 μμ, θα επιβιβαστούμε στο τρενάκι από την πλατεία Αγίου Μάρκου για μία αξέχαστη γιορτινή βόλτα σε διαφορες περιοχες της πόλη της Ζακύνθου και επιστροφή στην ίδια πλατεία. Μαζί μας θα είναι και πάλι ο Άγιος Βασίλης με την παρέα του.

Στις 7:00μμ θα μας περιμένει η Zante party ομάδα για απίστευτη διασκέδαση. Μαζί τους η ΑΓΣ Ήλιδα (υπεύθυνη: Ιωάννα Κόκλα).

Ταυτόχρονα, θα γίνουν κατασκευές για παιδιά μπροστά από τα βιβλιοπωλεία “Πλαίσιο” και “Μυλωνάς”.

Τρίτη 31/12/2019
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Ζακύνθου

Στις 5:30μμ, η Φιλαρμονική Δήμου Ζακύνθου θα σκορπίσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε όλη την πόλη, από τον Άγιο Λάζαρο ως την πλατεία Αγίου Μάρκου.

Μουσικό σεργιάνι στη χώρα της Ζακύνθου με τους Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος
Στις 6:00μμ, οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος θα κάνουν μουσικό σεργιάνι στην πόλη της Ζακύνθου (από τον Άγιο Λάζαρο ως την Πλατεία Σολωμού) με αγαπημένα γιορτινά ακούσματα.

Στις δώδεκα ακριβώς θα υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο με πυροτεχνήματα, στην Πλατεία Σολωμού.

Σάββατο 04/01/2020
Στις 7.00μμ, η σχολή χορού Σόνιας Μηχανού θα παρουσιάσει Latin χορούς με χορογραφίες της Μικαέλα Νόβακ και η Ολυμπιάδα Ζακύνθου τρεις υπέροχες χορογραφίες στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου θα χορέψουν Χριστουγεννιάτικο βαλς και οι μαθητές του 1ου Λυκείου θα διοργανώσουν μπαζάρ για την συμμαθήτρια τους Μοάνα Κλάδη.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκπλήξεις.

Πηγή: imerazante.gr