Ζήρια: Έπιασαν τον εμπρηστή – Έβαλε την πρώτη σπίθα και το έσκασε

Ο συλληφθείς σύμφωνα με πηγές της «Π», κατά την προσαγωγή του παραδέχθηκε πως ευθύνεται για την πρόκληση της πυρκαγιάς και φέρεται να δικαιολόγησε την άτακτη φυγή του από το σημείο, υποστηρίζοντας πως φοβήθηκε (!

Η θέα οχήματος, ο οδηγός του οποίου έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, διήλθε από το χωριό Ζήρια προερχόμενο από την Άνω Ζήρια με κατεύθυνση την Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, σε συνδυασμό με την άμεση εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς κίνησε τις υποψίες κατοίκων οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Τα άμεσα αντανακλαστικά των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας και βάσει στοιχείων και μαρτυριών των ντόπιων οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμου ως υπαίτιου για εμπρησμό από αμέλεια. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για άνδρα, επαγγελματία τεχνίτη με καταγωγή από το Αίγιο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Ιουλίου στην περιοχή, κινητοποιώντας ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, μεταξύ αυτών και το ρωσικό αμφίβιο αεροσκάφος Beriev-Be 200.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ο συλληφθείς σύμφωνα με πηγές της «Π», κατά την προσαγωγή του παραδέχθηκε πως ευθύνεται για την πρόκληση της πυρκαγιάς και φέρεται να δικαιολόγησε την άτακτη φυγή του από το σημείο, υποστηρίζοντας πως φοβήθηκε (!). Εκτελούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης σε σπίτι, όταν οι σπίθες «λαμπάδιασαν» πευκοβελόνες που υπήρχαν στον χώρο. Στη θέα της φωτιάς κατά τους ισχυρισμούς του σάστισε, επιβιβάστηκε μαζί με τον βοηθό του στο αυτοκίνητο και εγκατέλειψε το σημείο.

Μετά την απολογία του με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ από την πυροσβεστική υπηρεσία του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Το σημείο πρόκλησης της πυρκαγιάς, γεωγραφικά συγκλίνει με το σημείο, όπου εκδηλώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου η μεγάλη φωτιά της Ζήριας, με τους κατοίκους, από την πρώτη στιγμή όπως είχε αποκαλύψει η «Π» να κάνουν λόγο για αναζωπύρωση της πρώτης εστίας.

«ΑΝΘΡΑΚΑΣ»
Οι αναφορές «φωτογράφιζαν» δυο ημίγυμνους άνδρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο ως εμπρηστές της φωτιάς του Σαββάτου, αποδείχθηκε άνθρακας, με πηγές να αναφέρουν στην «Π», πως αφενός δεν υπήρξαν βάσιμες μαρτυρίες και αφετέρου δυο άτομα που εντοπίστηκαν δεν προέκυψε καμία εμπλοκή τους.

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ
Συναγερμός σήμανε χθες, στην πυροσβεστική εξαιτίας αναζωπυρώσεων που υπήρξαν στα καμένα σε Ζήρια Αιγιαλείας και Δροσιά Ερυμάνθου. Τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις επίγειες δυνάμεις που παραμένουν σε επιφυλακή στις περιοχές μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Πηγή: https://www.kontraseolous.gr/