Ζήτησαν την κατοχύρωση του δικαιώματος στη μόνιμη σταθερή εργασία (pics & video)

Τον αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκέ  η Επιτροπή Εργαζομένων Αντιπυρικης Προστασίας των Δασικών Οικοσυστημάτων, μαζί με την συντονιστική επιτροπή συμβασιούχων ΟΤΑ Κεφαλονιάς.

Ζήτησαν  αντιπεριφερειάρχη, την κατοχύρωση του δικαιώματος στη μόνιμη σταθερή εργασία και την κατάργηση κάθε διάταξης στο άρθρο 103 που απαγορεύει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα. Να επιβληθεί υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου η μονιμότητα, ως αποκλειστική εργασιακή σχέση και να γίνει μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στα προηγούμενα προγράμματα ” κοινωφελούς εργασίας” μαζί με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τα σωματεία τους ανάγκασαν την κυβέρνηση να βελτιώσει κάποιους από τους όρους εργασίας ( ασφαλιστική κάλυψη,ΒΑΕ, άδειες, χορήγηση ΜΑΠ). Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να πάμε ένα βήμα παραπέρα.

Να απαιτήσουμε: Ενιαίους όρους αμοιβής και εργασίας με ίσα δικαιώματα για όλους και για όλες, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας.

Διεκδικούμε και απαιτούμε: Άμεση Εφαρμογή των ΣΣΕ( Συλλογικών συμβάσεων εργασίας) και Ενιαίων όρων αμοιβής και εργασίας παλεύουμε για ίσες αμοιβές και ίδια δικαιώματα για την ίδια Εργασία.

Δείτε στο Video τι απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Δρακουλόγκωνας.

Αναδημοσιευση από www.kefalonianews.gr