3 ευρώ το μονό, 4 το διπλό, μια ωδή στην απλότητα: Το μυστικό του μαγαζιού που ξεπουλάει προσφέροντας ένα και μόνο μπέργκερ

Σε ένα υποθετικό σενάριο- το οποίο για κάποιο ανεξήγητο λόγο καταλήγει σε σκηνή ταινίας τρόμου- που κάποιος μας βάζει ένα συρματόσχοινο στον λαιμό και μας ρωτάει να του πούμε τι προτιμούμε από fast food, κατά πάσα πιθανότητα θα ψελίζαμε, έντρομοι και με τον ιδρώτα να τρέχει Τάμεσης από το μέτωπό μας, «πιτόγυρο, πίτσα, μπέργκερ».

Σωστά; Σωστά (απαντούμε εμείς για εσάς, μιας και δεν σας βλέπουμε ιδιαιτέρως θερμούς σήμερα όποτε ακούτε τις ερωτήσεις μας).

Τα πιτόγυρα και τις πιτσαρίες τις έχουμε καλύψει προ πολλού εδώ στο menshouse.gr, οπότε τι μένει; Ακριβώς: το μπέργκερ (συνεχίζετε να μην βοηθάτε, Ok…).

Ναι, αλλά εδώ δε μιλάμε (έστω: γράφουμε) για ένα οποιοδήποτε μπέργκερ, αλλά για κάτι καινούργιο, φρέσκο, μια ωδή στην απλότητα που, παράλληλα, δε θα σε κάνει να ζητήσεις καταναλωτικό δάνειο προκειμένου να το πληρώσεις.

«Guerilla chef», κυρίες και κύριοι. «Αντάρτης», αν το μεταφράσουμε, αλλά ένας ταλαντούχος αντάρτης που φιγουράρει στον πεζόδρομο της Σολωμού στα Εξάρχεια- ένα σημείο που αποτελεί δεδομένα τόπο γαστριμαργικού προσκυνήματος.

3 ευρώ το μονό, 4 το διπλό, μια ωδή στην απλότητα: Το μυστικό του μαγαζιού που ξεπουλάει προσφέροντας ένα και μόνο μπέργκερ

Για ποιο λόγο, ωστόσο, μας ακούτε (εντάξει, ναι: διαβάζετε) τόσο ενθουσιασμένους; Τι κάνει το συγκεκριμένο μπέργκερ να ξεχωρίζει και να βάζει υποψηφιότητα για το γευστικό θαύμα των τελευταίων ετών;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: στο εσωτερικό του γευστικού αυτού εδέσματος δε θα εντοπίσετε ούτε ντομάτα ούτε μαρούλι ούτε κάτι… εξτριμ! Το εν λόγω μπέργκερ είναι από μοσχαρίσιο κιμά, έχει κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα, μια φέτα american cheese και κλείνεται σε ψωμάκια μπριος. Αυτό είναι όλο: μια ωδή στην απλότητα.

«Μου έλεγαν να βάλουμε ντομάτα και απαντούσα ότι θα πρέπει να τις κόβεις τις ντομάτες και μετά, όσες μείνουν, να τις πετάξεις, κι εγώ έχω θέμα με τη φύρα στο φαγητό. Μετά έλεγαν να βάλουμε μαρούλι, αλλά ποιος θα έπλενε τόσα μαρούλια σε φεστιβάλ; Βγάλε το ένα, βγάλε το άλλο, και με έμπνευση από το πιο γνωστό τσίζμπεργκερ, που για μένα είναι το καλύτερο που υπάρχει στον πλανήτη, φθάσαμε σε αυτό του “Guerilla chef”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem, ο πρωτεργάτης του συγκεκριμένου πρότζεκτ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην lifo.

Κι όσο για την τιμή; Ξεχάστε στα ιλιγγιώδη 15ευρα και 20ευρα που δίνετε αλλού. Εδώ πληρώνετε μόλις 3 ευρώ για το μονό και 4 για το διπλό. Τα λες και το καλύτερο deal της αγοράς των μπέργκερ.

3 ευρώ το μονό, 4 το διπλό, μια ωδή στην απλότητα: Το μυστικό του μαγαζιού που ξεπουλάει προσφέροντας ένα και μόνο μπέργκερ

Ωστόσο, μην αναζητήσετε μπέργκερ με κοτόπουλο ή πατάτες τηγανιτές… η φιλοσοφία «όσο πιο απλό, τόσο πιο καλό» κυριαρχεί στο «Guerilla chef»!

Λίαν συντόμως το μαγαζί θα διαθέτει και υπηρεσία delivery, ενώ πρόθεση των ιδιοκτητών του είναι στο εγγύς μέλλον ο χώρος να φιλοξενήσει πάρτι αλλά και πρωτότυπα events.

«Ήθελα, λοιπόν, να κάνω ένα μέρος για να αράζουμε, να τρώμε μπέργκερ στο χέρι, να πίνουμε μπίρες να ακούμε μουσική, να γίνει προορισμός για κάτι παραπάνω από το φαγητό, να περνάς και να βρίσκεις κάποιον που ξέρεις ή να γνωρίζεις κάποιο ενδιαφέρον άτομο που δεν ήξερες», συμπληρώνει ο σεφ.

Μπίρες, λοιπόν.

Και, παράλληλα, ένα από τα πιο εύγευστα- και φθηνά- μπέργκερ της πόλης.

Καθόλου άσχημος συνδυασμός, δε νομίζετε;

πηγή: menshouse.gr