6ήμερο εργαστήριο Σωματικής έρευνας & Υποκριτικής

ToKentrotheLab στα πλαίσια των εργαστηριακών/σεμιναριακών δραστηριοτήτων του στο πεδίο των παραστατικών τεχνών, διοργανώνει6ήμερο εργαστήριο Σωματικής έρευνας & Υποκριτικής.

 

Επιμέλεια- διδασκαλία: Ελένη Παργινού

 

Τόπος Διεξαγωγής:

Με την υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Κέφαλος.

 

Ημερομηνίες:

28/06 – 03/07/2018

19:00 – 22:00

 

Για πληροφορίες – Εγγραφές:

69448789186 – 6944581205

[email protected]

www.facebook.com/KentrotheLab

 

 

 

Περιγραφή:

Ποια εργαλεία σωματικά επιστρατεύω για την σκηνική μου παρουσία;

Πώς η σωματική μου φαντασία και δημιουργικότητα συμβάλλει στην βαθύτερη κατανόηση ενός θεατρικού κειμένου;

Πώς προσεγγίζω την υποκριτική μέσα από το σώμα μου;

«Στόχος του εργαστηρίου είναι να αναγνωρίσουμε τις σωματικές μας δυνατότητες ως ένα ανεξάντλητο εργαλείο της υποκριτικής τέχνης»

 

Ελένη Παργινού

Πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Δραματικής Τέχνης.

Πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού.

ΗΕλένη Παργινού γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά.

Σπούδασε Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και την «Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης» (ΚΣΟΤ), και Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Εμπρός- Θεατροεργαστήριον».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και Εξωτερικό με τους Νίκο Καλογεράκη, Μιχάλη Ναλμπάντη, Χάρη Μανταφούνη, HofeshShechterκ.α., καθώς και Σεμινάρια Υποκριτικής με τους Μάγια Λυμπεροπούλου, Θωμά Μοσχόπουλο, Όλια Λαζαρίδου, Κάτια Γέρου, Σοφία Βγενοπούλου, Έκτορα Λυγίζο κ.α.

Το 2005 και 2006  παρακολουθεί μαθήματα τεχνικής Σύγχρονου Χορού στα πλαίσια του ImpulstanzFestivalστην Βιέννη με τους: InakiAzpilaga, DavidZambrano, TedStofferκαθώς και ρεπερτορίου των ομάδων UltimaVez καιRosasdeKeersmaeker. Από το 2009 έως το 2013 παράλληλα με τις σπουδές στην δραματική παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής με την Ελένη Σκότη (StudioNama), Θέατρο «ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ».

Το 2012 και 2013 παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής πάνω στο MethodActing (Actor’sStudio) από τον Ανδρέα Μανωλικάκη.

Ως χορεύτρια και ηθοποιός συνεργάστηκε με τους: Με τον Βαγγέλη Τελώνη, «99%», OpenStudioτης Κρατικής Σχολής Χορού, AlteraPars. ΜετηνΑθηνά ΒάχλακαιτηνHellenicDanceCompany, “LiquidSplinters” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Με την Αθηνά Βάχλα συνεργάστηκε επίσης στην παράσταση “SplinterintheFlesh” , Κέντρο Μελέτης Χορού «Ισιδώρας Ντάνκαν»,σε παραγωγή του BritishCouncil. Συμμετοχή στην Χορογραφία “W-altos” της Αλίκης Καζούρη, 1ο Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού, Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου ACS. ΣυνδημιουργίαVideoDanceμε τίτλο “D.R.E.A.Μ.”, M.A.D. Festival, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Με την Χαρά Ιωάννου και τον PeteBrooks, σε δική τους επιμέλεια και συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το CentralSaintMartinsτου Λονδίνου, στην παράσταση “AnillustratedHistoryofLonging”, BIOS. Με τον Έκτορα Λυγίζο, «ΧΟΗΦΟΡΟΙ» (Θέατρο ΑΡΤΙ).Με την Μαγδαληνή Σαββίδου, “WOYZECK” (Θέατρο ΑΡΤΙ). Με την Ελένη Σκότη, «ΑΤΑΞΙΑ» (Θέατρο ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ). Με το Νίκο Κορνήλιο κ.α.

Ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με την Ελένη Σκότη στις παραγωγές: «Η Εκδοχή του Μπράουνιγκ» του Τ. Ράττιγκαν και “Collection” του Χ. Πίντερ, Θέατρο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ.

Από το 2014 παρακολουθεί την μέθοδο του Θεόδωρου Τερζόπουλου «Η επιστροφή του Διονύσου» (Θερινοί Κύκλοι, Θέατρο ΆΤΤΙΣ).

Από το 2015 έχει διδάξει σε εργαστηριακό – ερευνητικό επίπεδο σε Θεατρικά εργαστήρια, Studio θεάτρου, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) καθώς και στην Θεατρική Ομάδα του τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το 2016 σκηνοθετεί το διήγημα του FranzKafka«Αναφορά σε μια Ακαδημία» που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2016 στο Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ στην Αθήνα καθώς και σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Ιωάννινα.

Το 2017 σκηνοθετεί το WOYZECKτου G. Büchnerπου παρουσιάστηκε στο 1οΜουσικοθεατρικό Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς.

Από τον Φεβρουάριο του 2017 παρακολουθεί το πρόγραμμα «Θεωρητικές προσεγγίσεις & πρακτικές εφαρμογές στην Performance» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.