7 τροφές που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα

Ποια είναι τα τρόφιμα που αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας; Ας δούμε τα 7 τρόφιμα.

Όσο κι αν επιθυμείτε να καταναλώνετε πολύ συχνά τα παρακάτω τρόφιμα, καλό θα ήταν να το κάνετε με μέτρο! Κι αυτό, διότι προκαλούν αύξηση του σακχάρου στο αίμα, και ως αποτέλεσμα… διαβήτη.

1.Λευκό ψωμί

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως για παράδειγμα εκείνοι που βρίσκονται στο λευκό ψωμί, χωνεύονται πολύ γρήγορα και ως αποτέλεσμα αυξάνονται αρκετά γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

2.Νουντλς

noodles, σακχαρο, διατροφη

Τα «στιγμιαία» νουντλς, είναι φυσικά μια πολύ δημοφιλής επιλογή για γρήγορα γεύματα, αλλά πολύ συχνά είναι πλούσια σε νάτριο και σε ανθυγιεινά λιπαρά, πράγμα βλαπτικό για τον οργανισμό.

3.Κονσερβοποιημένα λαχανικά

Αν και αποτελούν μια εύκολη, βολική και γρήγορη λύση για ένα γεύμα, πολύ συχνά εμπεριέχουν επιπρόσθετο νάτριο, με αποτέλεσμα την αύξηση σακχάρου στο αίμα.

4.Καπνιστά κρέατα

Το μπέικον, το ζαμπόν και άλλα καπνιστά κρέατα, όχι μόνο εμπεριέχουν υψηλές ποσότητες νατρίου, αλλά και πρόσθετα σάκχαρα.

μπεικον, σακχαρο, διατροφη

5.Επεξεργασμένα γιαούρτια με γεύσεις

Πολλά τέτοιου είδους γιαούρτια είναι γεμάτα με πρόσθετα σάκχαρα και άλλα επεξεργασμένα υλικά. Προτιμήστε απλό ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι και προσθέστε εσείς φρέσκα φρούτα ή και λίγο μέλι.

6.Χυμοί φρούτων

Τα φυσικά σάκχαρα που βρίσκονται στους χυμούς φρούτων, απορροφώνται πολύ γρήγορα από το σώμα, προκαλώντας αύξηση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας.

7.Δημητριακά πρωινού

Πολλά από τα συσκευασμένα δημητριακά πρωινού που θα βρείτε, εμπεριέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, υδατάνθρακες και πρόσθετα σάκχαρα.

πηγή: healthstat.gr