Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου, γνωστό παγκοσμίως για τις όμορφες παραλίες και τα παραθαλάσσια χωριά.
Τα κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο τοπίο καθιστούν το νησί ιδανικό για χαλάρωση στην παραλία και για ήσυχα ή και περιπετειώδη ταξίδια στη φύση, ενώ ο θαυμάσιος βυθός της Κεφαλονιάς προσελκύει τους φίλους των  καταδύσεων. Το μοναδικό διαφοροποιημένο τοπίο, μαζί με την καταπληκτική ακτογραμμή του, φιλοξενεί τις θαλάσσιες χελώνες careta-careta καθώς και τις φώκιες monachus-monachus.
Η σπηλιά της Μελισσάνης και το σπήλαιο της Δρογκαράτης εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες καθώς είναι αληθινές καλλιτεχνικές δημιουργίες της φύσης. Το Αργοστόλι και το Ληξούρι είναι οι μεγαλύτερες πόλεις του νησιού, ενώ οι παραλίες ΜύρτοςΑντίσαμοςΣκάλαΦισκάρδοΑγία Ευφημία και Άσσος είναι μερικά από τα μέρη ιδιαίτερης ομορφιάς.
Ταξιδέψτε στο νησί και επισκεφθείτε τα πιο ενδιαφέροντα μέρη, τις παραλίες, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναστήρια, τις εκκλησίες και τα πανέμορφα τοπία.

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο του Robert Polasek που αναδεικνύει τις ομορφιές της Κεφαλονιάς


Overview of Kefalonia Island (Cephalonia, Κεφαλονιά), Greece 

Camera & Edit: Robert Polášek, © 2017

Αναδημοσίευση από www.kefaloniamas.gr

Προηγούμενο άρθροΘεοπεφτάτου: Για πρώτη φορά εντάσσονται και τα Ιόνια Νησιά σε μέτρα νησιωτικής πολιτικής, όπως είναι η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου και η τοποθέτηση οπλιτών γιατρών στις μονάδες υγείας.
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των πυρκαγιών