Άγγελος Ανδρεάτος:”Μόνο και μόνο που πιάνω την κιθάρα μου και τραγουδώ στο σπίτι μου, αυτό το πράγμα μου δίνει ζωή”

Ενα άξιο άτομο από την νέα γενιά των ερμηνευτών που με σύμμαχο την θετική  ενέργεια αλλά και το πηγαίο  ταλέντο, έχει καταφέρει να παρουσιάσει αξιόλογα δείγματα στο χώρο της μουσικής και να ξεχωρίσει στις επιλογές του κόσμου.

Ο Άγγελος Ανδρεάτος με αφορμή την σειρά εμφανίσεων του στο El Convento Del Arte, συμπράττοντας με τον σπουδαίο Σαράντη Αλιβιζάτο, σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο!

Ο επιτυχημένος ερμηνευτής μιλάει μεταξύ άλλων για την συνεργασία του με τον Σαράντη Αλιβιζάτο, για τα μουσικά talent shows και για τον λόγο που δεν θα συμμετείχε σε ένα από αυτά, για το τι θα έκανε αν έκλεινε το κεφάλαιο της μουσικής για τον ίδιο, για την επιθυμία του βρεθεί κάποια στιγμή στην σκηνή της Eurovision αλλά και για τα καλλιτεχνικά του όνειρα. 

FB_IMG_1582542470438

 

Έχεις  μπροστά σου μια σειρά εμφανίσεων με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα πλημμυρισμένο από τις μεγάλες επιτυχίες του Σαράντη Αλιβιζάτου. Τι κρατάς από αυτή την καλλιτεχνική σύμπραξη;

Για μένα η συνεργασία σου με τον Σαράντη Αλιβιζάτο είναι ένα σημαντικό βήμα και μια παρακαταθήκη στην καριέρα μου.Για μένα ο Σαράντης Αλιβιζάτος είναι ένας σημαντικός άνθρωπος που είχα την τύχη να γνωρίσω στη Κεφαλλονιά μέσω ενός συγγενικού μου προσώπου που το ευγνωμονώ γι αυτή την γνωριμία. Έχουμε ξεκινήσει το συγκεκριμένο project με πέντε καντάδες που κυκλοφόρησαν πριν λίγες ημέρες από την Heaven Music σε μουσική δική μου, στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου και ενορχηστρώσεις που υππογράφει ο Λάμπρος Ανυφαντής. Συμμετέχουν μέσα πολύ αξιόλογα πρόσωπα του χώρου όπως ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Παναγιώτης Πετράκης και ο Σπύρος Γραμμένος.

Υπάρχει κάποια συμβουλή που κρατάς από τον ίδιο και σε συντροφεύει μέχρι και σήμερα;

Ο Σαράντης με έχει συμβουλέψει να είμαι πεισματάρης σε αυτό που κάνω, να κάνω σωστά βήματα αλλά και καλά τραγούδια που θα μείνουν στο χρόνο, κάτι που αρχίζω και εφαρμόζω στη πορεία μου στο χώρο.

79432466_754396848376503_7700414708578254848_n

Πώς κρίνεις το σημερινό πεδίο της δισκογραφίας;

Η δισκογραφία δεν ήταν όπως ήταν παλαιότερα αλλά γενικά είμαι αισιόδοξος για το θα φέρει το μέλλον. Προσωπικά έχω μεράκι σε αυτό που κάνω και συνεχίζω να βγάζω τα τραγούδια μου και να δουλεύω σκληρά πάνω σε αυτό που αγαπώ να κάνω. Αυτή την στιγμή σίγουρα υπάρχει ένα μεγάλο κώλυμα όσον αφορά τις συγκεντρωτικές πωλήσεις των δίσκων και την κυκλοφορία μιας ολοκληρωμένης δουλειάς αλλά πιστεύω ότι αν κάνεις σωστά την δουλειά σου και κυκλοφορείς καλά τραγούδια, ο κόσμος θα σε ακολουθήσει;

Έφτασες ποτέ στο σημείο να θέλεις να παρατήσεις αυτό που κάνεις εξαιτίας της αβεβαιότητας και των δυσκολιών στο οικονομικό πεδίο;

Κι εγώ απογοητεύτηκα όπως πολλοί συνάδελφοι μου πάνω στη κρίση αλλά επειδή έχω μάθει να ζω με το τραγούδι , δεν το έβαλα κάτω και συνεχίζω να τραγουδάω και να κάνω αυτό που αγαπώ.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλά νέα παιδιά να δηλώνουν συμμετοχή σε μουσικά talent shows στο γυαλί με σκοπό να κυνηγήσουν το όνειρο τους στο χώρο. Μπήκες ποτέ στην διαδικασία αυτή ώστε να γίνεις πιο γνωστός στο κόσμο και να κερδίσεις κάποιες νέες ευκαιρίες στο επάγγελμα;

Τα νέα παιδιά καλώς πάνε διότι με αυτό το τρόπο μπορεί να τους δωθεί μια νέα ευκαιρία και να τους εντοπίσει ένας επιχειρηματίας του χώρου ή στελέχη δισκογραφικών εταιριών. Είναι μια επιπλέον προβολή η οποία μπορεί να τους οδηγήσει πιο κοντά στ’ όνειρο τους. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα μου. Δεν μπορώ να περάσω αυτή την δοκιμασία γι αυτό και δεν έχω κάνει κάποια κίνηση παλαιότερα για κάποιο talent show.

 Αν σήμερα ξεκινούσες την πορεία σου στο χώρο, θα διαχειριζόσουν διαφορετικά κάποιες καταστάσεις, κάνοντας ίσως κάποιες άλλες επιλογές;

Σίγουρα αν ξεκίναγα σήμερα την πορεία μου στο χώρο που είμαι πιο ώριμος στο τρόπο σκέψης μου, θα έκανα λίγο διαφορετικά βήματα. Ποτέ δεν μετανιώνω για κάτι που έχω κάνει παλαιότερα. Όσα έχω κάνει τα κρατάω, τα βάζω στην άκρη και κάνω νέα πράγματα που με αντιπροσωπεύουν. Αυτή την στιγμή αυτό που με αντιπροσωπεύει είναι να τραγουδήσω τραγούδια από σπουδαίους δημιουργούς και να καταλάβει ο κόσμος ποιος είμαι και τι μπορώ να δώσω στην ελληνική δισκογραφία.

86984871_2561546427450475_1015763974571950080_n

Τι είναι αυτό που αποκομίζεις από την εμπειρία σου στο χώρο μέχρι και σήμερα; Σήμερα  αναθεωρείς καταστάσεις και δεδομένα; Έχεις απομυθοποιήσει πρόσωπα τα οποία τυχόν να είχες ψηλά στο ξεκίνημα της πορείας σου;

Καθώς γνωρίζεις ανθρώπους και μεγάλους καλλιτέχνες, αναιρείς κάποια δεδομένα ή κάποιος σου αλλάζει την γνώμη που είχες για εκείνον. Σίγουρα έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν τους θαύμαζα και τώρα τους εκτιμώ ιδιαίτερα και άλλους  που θαύμαζα και στην πορεία σταμάτησα να τους θαυμάζω διότι δεν μου κάνουν ως άνθρωποι. Μπορεί κάποιοι καλλιτέχνες να είναι μεγάλοι αλλά μικροί σαν άνθρωποι. Είναι σημαντικό να  συνδυάζονται και τα δυο αυτά στοιχεία.

Σήμερα θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς μουσική, κλείνοντας οριστικά αυτό το κεφάλαιο;

Για μένα μουσική δεν είναι μόνο να τραγουδάω επαγγελματικά σε ένα χώρο αλλά μπορώ να  είμαι και στο νησί μου, στην Κεφαλλονιά και να τραγουδάω με τους φίλους μου και να γράφω τραγούδια, κάτι που μου δίνει εξίσου ζωή. Δεν μου δίνει ζωή μόνο να πω ότι έχω δουλειά και το ότι τραγουδώ σε έναν επαγγελματικό χώρο. Μόνο και μόνο που πιάνω την κιθάρα μου και τραγουδώ στο σπίτι μου, αυτό το πράγμα μου δίνει ζωή. Δεν θα το παρατήσω ποτέ. Θα πρέπει να γίνει κάτι πολύ σοβαρό για να πω ότι θα σταματήσω να παίζω κιθάρα το οποίο σίγουρα θα είναι κάτι εποχιακό. Αν απογοητευτώ από κάτι όπως μια απώλεια ή έναν χωρισμό, θα γίνει για κάποιο συγκεκριμένο διάστημα. Δεν πιστεύω ότι δεν θα πιάσω ποτέ την κιθάρα για να τραγουδήσω.

Σήμερα υπάρχει για σένα ένα νέο καλλιτεχνικό όνειρο όπως κάποιες συνεργασίες με ονόματα που θαύμαζες από τα πρώτα σου βήματα;

Δυο δημιουργούς που θαυμάζω είναι ο Α. Βαρδής και ο Δ. Λάγιος , δυο σημαντικοί καλλιτέχνες που δυστυχώς δεν βρίσκονται στη ζωή. Έχω βρει όμως τον Σαράντη Αλιβιζάτο με τον οποίο έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό μουσικό project και μια δουλειά που με γεμίζει κάθε φορά μεγάλη χαρά.  Σίγουρα θαυμάζω και άλλους καλλιτέχνες όπως είναιι ο Πασχάλης Τερζής ο οποίος αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική δισκογραφία. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που λείπει από τα νυχτερινά δρώμενα της χώρας. Εύχομαι στο μέλλον να τον δούμε ξανά ζωντανά και μακάρι να συναντηθούμε μουσικά και να βρεθώ κάποια στιγμή στο πλευρό του. Είναι  μακρινό όνειρο για μένα το οποίο θα ήθελα πολύ να γίνει πραγματικότητα. Άμα δεν ζεις με όνειρα, δεν θα τα πραγματοποιήσεις ποτέ.

Πόσο πολύ σε απασχόλησε ο χαρακτηρισμός “ταμπέλα” στην μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο; 

Έχω κάνει εμπορικό τραγούδι λόγω ηλικίας και λόγω διάφορων επαγγελματικών καταστάσεων και γνωριμιών μέσα από τις οποίες μου δώθηκε η ευκαιρία να εξελιχθώ σε αυτό που κάνω. Στην πορεία έβαλα τις βάσεις μου και αυτή την στιγμή έχω και λόγο, κάνοντας πραγματικά πράγματα που μου αρέσουν πολύ. Ο κόσμος θα δει  καινούργια πράγματα από μένα με τα οποία σίγουρα θα τους εντυπωσιάσω ευχάριστα.

Θα έλεγες το ναι σε μια ενδεχόμενη πρόταση για τον διαγωνισμό της Eurovision;

Στην Eurovision θα έλεγα το ναι με ένα ελληνικό τραγούδι, με ένα επτανησιακό ήχο και με την συνοδεία μαντολίνων. Θα ήθελα  να ανέβω στη σκηνή με χορωδούς, παρουσιάζοντας κάτι διαφορετικό το οποίο σίγουρα θα ήταν άκρως εντυπωσιακό. Είναι κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά και πιστεύω ότι θα πήγαινε πολύ καλά διότι μιλάμε για μια νέα μουσική άποψη. Η καντάδα έχει μέσα τα ιταλικά στοιχεία και αυτό το ρομαντικό στοιχείο που μπορούσες με ένα ωραίο στίχο και μια πρωτότυπη μελωδία να αγγίξεις τον κόσμο και χωρίς να ξέρει την εληνική γλώσσα. Αν αλλάξουν λίγο τα πρότυπα και στο στυλ που επιθυμούν στον διαγωνισμό, τότε θα έλεγα με μεγάλη μου χαρά το ναι, πάντα με ένα ελληνικό- παραδοσιακό κομμάτι το οποίο θα ήταν κοντά στο δικό μου στοιχείο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Συνεχίζουμε το μουσικό μας ταξίδι με τον Σαράντη Αλιβιζάτο στο El Convento Del Arte για τρεις ακόμα Πέμπτες με ξεχωριστούς καλλιτέχνες κάθε φορά σε μια μοναδική μουσική σύμπραξη. Ο Παναγιώτης Πετράκης ο οποίος μας τίμησε την πρώτη εβδομάδα των εμφανίσεων μας είναι ένας πολύ ταλαντούχος ερμηνευτής και ηθοποιός τον οποίο ευχαριστώ  για την ξεχωριστή του συμμετοχή στο άλμπουμ «Τα Επτάνησα Ταξιδεύουν», τραγουδώντας μια υπέροχη καντάδα με τίτλο “Άσε Την Τύχη”.  Το τελευταίο μου δισκογραφικό δείγμα ήταν το τραγούδι με τίτλο “Ο Κόσμος Είναι Ψεύτικος ” το οποίο κυκλοφόρησε  σε digital Μορφή από την Heaven  Music. Πρόκειται για ένα διαφορετικό και λαϊκό άκουσμα και το οποίο βρίσκεται στη πορεία που θέλω να χαράξω. Οι καντάδες και το τελευταίο μου δισκογραφικό δείγμα είναι η συνέχεια που θα δει ο κόσμος από μένα.

78620398_2252281021542651_1680284716223168512_o

Πηγή: https://koitamagazine.gr/