Απάτη με τη Φαίη Σκορδά κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα. Δείτε τι έχουν κάνει και έχουν μπλέξει την παρουσιάστρια.
Το όνομα της Φαίης Σκορδά χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να προσεγγίσουν περισσότερο κοινό.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν το όνομα της για να προωθήσουν προϊόντα αδυνατίσματος, παρόλο που έχει απευθυνθεί στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στο παρελθόν.
Η ίδια για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε τη θέση της λέγοντας πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλο αυτό, είναι μία απάτη και είναι επικίνδυνο να παίρνει οποιοσδήποτε τέτοιου είδους σκευάσματ
«Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά… Λέει έδωσα για το προϊόν συνέντευξη στο Forbes, μεγάλη μου τιμή…που με δέχτηκαν και έδωσα συνέντευξη! Κάνουν χορηγούμενες αναρτήσεις στα social media… παρακαλώ πολύ μην τα πιστεύετε.
Μόλις έκανα την ανάρτηση μία κυρία μου έστειλε μήνυμα προσωπικό και μου έγραψε ότι αγόρασε το προϊόν και δεν ήταν από την Ελλάδα… Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί! Δεν είναι τα χρήματα που χάνετε, αλλά υπάρχει επικινδυνότητα…», είπε στην εκπομπή της.
Δείτε τη σχετική φωτογραφία:
Απάτη μέσω ATM: Πως δουλεύει
Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους όλων μας είναι μήπως το ΑΤΜ, από το οποίο σηκώνουμε χρήματα, είναι παγιδευμένο.
Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, αφού εφόσον το ΑΤΜ είναι παγιδευμένο απατεώνες μπορούν να σας κλέψουν τον κωδικό και στη συνέχεια να σας αδειάσουν τον λογαριασμό.
Παλαιότερα, κάποιος θα έπρεπε να κλέψει την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα ώστε να βάλει χέρι στα λεφτά σας. Όμως πια, υπάρχουν πολύ πιο ύπουλοι τρόποι για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στις αποταμιεύσεις σας…
Για την ακρίβεια, δεν χρειάζεται καν πλέον να αγγίξει την πιστωτική σας κάρτα. Και η αλήθεια είναι πως ούτε θα καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα ψεύτικα εξαρτήματα που τοποθετούνται στα ΑΤΜ από διάφορους επιτήδειους απατεώνες, μπορούν εύκολα να στείλουν τις πληροφορίες της κάρτας σας σε αυτούς.
Έχοντας τοποθετήσει κάμερες πάνω από τα πλήκτρα, μπορούν να μάθουν τον κωδικό σας και να τυπώσουν μια ψεύτικη κάρτα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν από εδώ και από εκεί, χρεώνοντας τον λογαριασμό σας.
Πως θα προστατευτείτε
Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο: Ο πιο απλός τρόπος είναι να καλύπτετε τα πλήκτρα του ΑΤΜ όταν πληκτρολογείτε το PIN σας, οπότε ακόμα και αν κλέψουν τις πληροφορίες της κάρτας σας, να μην μπορούν να την χρησιμοποιήσουν.
Επίσης να προσέχετε την φωτεινή ένδειξη που αναβοσβήνει δίπλα από το άνοιγμα που τοποθετείτε την κάρτα σας. Αν είναι κόκκινο αντί για πράσινο, τότε μάλλον κάτι πάει στραβά.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μην προσπαθήσετε να επεξεργαστείτε το εξάρτημα, γιατί θα γίνει δυσκολότερο το έργο της αστυνομίας στην λήψη αποτυπωμάτων.
Ενημερώστε την τράπεζα αν θεωρείτε ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο στο ΑΤΜ, ενώ αν δείτε κάτι παρόμοιο σε ανεξάρτητο ΑΤΜ, καλέστε την αστυνομία.
Έκλεψαν 50.000 ευρώ από τηλεφωνική απάτη
Δύο περιπτώσεις με κλέψιμο χρημάτων από απάτη είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.
Στην πρώτη περίπτωση σύμφωνα με δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας Pelop.gr, το θύμα είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Ρίου. Ανδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και του ζήτησε διευκόλυνση σχετικά με τον ανεφοδιασμού φορτηγού ιδιοκτησίας του.
Με το πρόσχημα πως ο οδηγός δεν φέρει μαζί του χρήματα, ζήτησε από τον βενζινοπώλη να βάλει καύσιμα συνολικής αξίας 500 ευρώ, ποσό που θα κατέβαλλε στη συνέχεια μέσω τραπέζης. Ο πρατηριούχος συμφώνησε, ωστόσο ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα. Σε αυτό ο επιχειρηματίας ενημερώθηκε από τον «πελάτη», πως ενώ του έχει καταθέσει τα χρήματα αυτά δεν εμφανίζονται και του ζήτησε να προβεί στην επιβεβαίωση των τραπεζικών του κωδικών. Κίνηση που απέβη μοιραία καθώς ο Πατρινός εν αγνοία του έδωσε πρόσβαση στον απατεώνα που, μέσω μεταφοράς χρημάτων σε λογαριασμού τρίτου, «σήκωσε» 50.000 ευρώ!
Στη δεύτερη περίπτωση, θύμα είναι ιδιώτης που ο δράστης από ό,τι φαίνεται τον εντόπισε μέσω αγγελίας που είχε αναρτήσει σε γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης προϊόντων. Σε τηλεφωνική επικοινωνία άγνωστος άνδρας του συστήθηκε ως υποψήφιος αγοραστής επαγγελματικής μηχανής καφέ. Η αγοραπωλησία κανονίστηκε, με το ποσό να καταβάλλεται μέσω διατραπεζικής συναλλαγής. Ομως ο «αγοραστής» ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία που ακολούθησε ο δράστης του πρώτου περιστατικού απάτης, κατάφερε να αποσπάσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό 5.000 ευρώ!
Από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη.
Όλοι οι πολίτες πρέπει μην δίνουν τα στοιχεία της κάρτας τους για κανέναν λόγο σε τρίτους και να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για τέτοια περιστατικά, αφού παρατηρούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό τους τελευταίους μήνες.
Πηγή: newsme.gr