Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο Viking Sky

Καλυτερεύει η κατάσταση στο Viking Sky αφού πλέον στο πλοίο λειτουργούν 3 μηχανές και έτσι μπόρεσε να βάλει πλώρη για το λιμάνι του Molde, συνοδευόμενο πάντα από ρυμουλκά.
όλα ξεκίνησαν γύρω στις 22:00 ώρα Ελλάδος όταν το πλοίο που βρισκόταν εν πλω προς Stavanger υπέστη μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο κι ενώ στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και θαλασσοταραχή. Έτσι διατάχθηκε η εκκένωση του πλοίου από τους περίπου 1.300 επιβάτες και πλήρωμα όμως λόγω των καιρικών συνθηκών ήταν αδύνατο να γίνει μέσω των λαντζών που διαθέτει το πλοίο. Στη συνέχεια στήθηκε αερογέφυρα με 2 ελικόπτερα που μετέφεραν 10-15 επιβάτες σε κάθε δρομολόγιο. Η κατάσταση χειροτέρεψε όταν μικρό φορτηγό που είχε σπεύσει για βοήθεια υπέστη κι αυτό μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να πρέπει να στηθεί νέα επιχείρηση διάσωσης των 9 ναυτικών του.
Ευτυχώς, το Viking Sky πλέει και πάλι αυτόνομο με 4kn ταχύτητα προς το Molde ενώ η επόμενη του κρουαζιέρα ακυρώθηκε.
Οι τραυματίες ανέρχονται στους 3 και νοσηλεύονται σε τοπικό νοσοκομείο ενώ οι ζημιές στο πλοίο είναι αρκετές σε όλους τους χώρους, ευτυχώς όμως όχι πολύ σοβαρές.

Αναδημοσίευση από www.arxipelagos.gr