Αρχική Life Style Αργοστόλι: Ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για τα εγκαταλελειμμένα χωριά σε Κεφαλονιά και Ιθάκη...

Αργοστόλι: Ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για τα εγκαταλελειμμένα χωριά σε Κεφαλονιά και Ιθάκη (pics+video)

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός & Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Το Ριφόρτσο» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Σκιές του χθες – Τα εγκαταλελειμμένα χωριά της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης”. Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Σκιές του χθες» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάρη. Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που σε βάζει σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στους εγκαταλελειμμένους οικισμούς και χωριά των δύο νησιών, σε μέρη που κάποτε έσφυζαν από ζωή και που σήμερα είναι «Σκιές του χθες»… Οι καταστρεπτικοί σεισμοί, οι πόλεμοι με τους ανελέητους βομβαρδισμούς και η μαζική μετανάστευση προκάλεσαν την εγκατάλειψη χωριών και οικισμών και τις μετακινήσεις πληθυσμών τους σε άλλες περιοχές. “Σκιές του χθες” μια εξαιρετική δουλειά του Γιώργου Μεσσάρη μιας και “σκάλισε” κυριολεκτικά το υποσυνείδητο πολλών μέσα στην αίθουσα που παρακολουθούσαν το ντοκιμαντέρ.

Χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Διον. Φωκάς και παρουσίασε η Αναστασία Κουρουπού, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου.

Μίλησαν και παρουσίασαν τα εγκαταλελειμμένα χωριά, ο Βασ. Βουτσινάς, ο Χαρ. Κακαρούμπας, ο Δημ. Αποστολάτος, ο Τάσος Καβαλλιεράτος, ο Ανδρέας Ζαπάντης, ο Μάκης Μεταξάς, η Ρούλα Γονατά – Μουστάκη, η Τόμη Δενδρινού και ο Δημ. Κουτσουβάλης,

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάστηκε η ορχήστρα νέων Κεφαλονιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου, μια όμορφη μουσική βραδιά.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος. Δυστυχώς άλλη μια φορά σε μια τέτοια εξαιρετική εκδήλωση η πολιτεία απουσίαζε.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr