Αργοστόλι: Εστιατόριο Τζιβράς-Εκεί που η παράδοση με την γεύση, εκεί που η κατσαρόλα της γιαγιάς συναντά την γνώση και την κουτάλα του Άρη το αποτέλεσμα είναι απλά… αξέχαστο…

btr

Ο δρόμος μου με έφερε στο υπέροχο Αργοστόλι. Υπέροχος τόπος, πανέμορφο μέρος. Η θάλασσα με το πράσινο το βουνού βγάζουν ένα μαγευτικό τοπίο που κανέναν δεν αφήνει αδιάφορο.

Οι άνθρωποι φιλόξενοι και χαμογελαστοί και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν.

Ο φίλος μου και πολύ καλός chef Σταμάτης με συμβούλεψε να πάω για καλό φαγητό στο εστιατόριο στου Τζιβρά.

Και είχε δίκιο! Εκεί που η παράδοση με την γεύση, εκεί που η κατσαρόλα της γιαγιάς συναντά την γνώση και την κουτάλα του Άρη το αποτέλεσμα είναι απλά… αξέχαστο…

Το εστιατόριο παραδοσιακό άνοιξε το 1933 από τον παππού.

Το 1953 έγινε ο μεγάλος σεισμός και όλα διαλύθηκαν. 1964 ο πατέρας μαζί με τα αδέρφια του ξανά μπαίνουν στο μαγαζί και δουλεύουν μέχρι και σήμερα που έχει απέρθει στην 3η γενιά στα παιδιά πια…

Δουλεύουν ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με επιρροές από ενετική κουζίνα (όπως ο πατσάς) για τον λόγο ότι ήταν πάνω από 100 χρόνια με ενετούς και άγγλους.

Το μαγαζί είναι ανοιχτό κάθε μέρα έως της 5:30 το απόγευμα.

Θα βρούμε τα παραδοσιακά πιάτα όπως η φημισμένη κρεατόπιτα και μπακαλιαρόπιτα .

Ακολουθούν κουνέλι κοκκινιστό, πατσάς κοκκινιστός, μοσχάρι στιφάδο, κατσίκα κοκκινιστή κλπ

Αξίζει κανείς να αναφερθεί για το δικό τους κρασί που καλλιεργούν και παράγουν την ρομπόλα που έχουν μέχρι και Ιούλιο-Αύγουστο.

Με το που μπαίνεις στο μαγαζί, μεταφέρεσαι μαγικά σε χρονοκάψουλα στα παιδικά χρόνια, όπου τα καρό τραπεζομάντηλα οι παλιές φωτογραφίες και ο παλιός καθρέφτης σου θυμίζουν αναμνήσεις που είχες ξεχάσει από καιρό τώρα..

Τα φαγητά αραδιασμένα στην σειρά, δεν ξέρεις πιο να πρωτοδοκιμάσεις …σε πιάνει πλεονεξία..τα θες όλα!

Κάτσαμε σε ένα υπέροχο γωνιακό τραπεζάκι όπου από το παράθυρο έβλεπα το αλεξανδρινό με την ταμπέλα του μαγαζιού.

Αναδημοσίευση από www.karapetakou.gr