Σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης στην κατάμεστη από κόσμο κάθε ηλικίας αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της 6ης ποιητικής συλλογής της πολυαγαπημένης Γαλάτειας Βέρρα με τίτλο “Στον καμβά των αιώνων”.
Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων, τη σκυτάλη του συντονισμού ανέλαβε η δικηγόρος κ. Αναστασιάδου ΄Εφη, η οποία παράλληλα μίλησε για την ποιήτρια και το έργο της. Με διεισδυτική ματιά ως ομότεχνος της ποιήτριας ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γεράσιμος Τσιμάρας μας έδωσε τη δική του προσέγγιση και ερμηνεία της ποίησης της πολυγραφότατης Γαλάτειας. Ο Ηλίας Τουμασάτος μας μάγεψε για άλλη μία φορά με τη δική “ανάγωνση” των ποιημάτων εστιάζοντας στο κομβικό σημείο της ΑΓΑΠΗΣ χωρίς όρια, ανιδιοτέλεια και συμβιβασμούς. Καθόλη τη διάρκεια της παρουσίασης είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να απολαύσουμε την ίδια τη δημιουργό να αποδίδει επιλεγμένα ποιήματα της παρουσιαζόμενης συλλογής.
Ευχαριστούμε την ποιήτρια που εμπιστεύτηκε τη συνδιοργάνωση της παρουσίασης στο Σύνδεσμο Φιλολόγων, το εξαιρετικό πάνελ των εισηγητών, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης , την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη για την παραχώρηση της αίθουσας και όλους εκείνους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Από το fb του Δημήτρη Ζαβιτσιάνου