Αστράφτει στη στιγμή: Το κόλπο για καθαρή τουαλέτα που κάνουν στα ακριβά ξενοδοχεία

Στους χώρους όπου κατοικούμε συνηθίζουμε να διατηρούμε τα δωμάτια μας αλλά και τα έπιπλα εντός αυτών όσο πιο καθαρά μπορούμε. Αυτό το πετυχαίνουμε αφαιρώντας κάθε σκόνη και βρωμιά, κάνοντας χρήση ειδικών προϊόντων καθαρισμού για επιφάνειες.

Συμβαίνει όμως κάποιοι χώροι του σπιτιού μας να μην μπορούν να καθαριστούν όσο σχολαστικά θα θέλαμε και αυτό μας προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία, ειδικά όταν έχουμε επισκέπτες που μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά.

Ένα από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού είναι το μπάνιο, που παρόλο που το πλένουμε καθημερινά λόγω καθημερινής χρήσης, είναι πάντα ακατάστατο και με αρκετές βρωμιές και μικρόβια.

Όμως υπάρχει ένα σημείο του μπάνιου που είναι πάντα βρώμικο, ακόμα κι αν το πλένουμε συνέχεια, λόγω της συνεχούς χρήσης του και του κιτρινίσματος που εμφανίζεται με τον καιρό.

Μιλάμε ασφαλώς για την τουαλέτα που χρησιμοποιούμε για τους σκοπούς μας και γι’ αυτό συχνά φθείρεται ή χάνει τη λάμψη της και αναγκαζόμαστε να τη γυαλίζουμε καθημερινά για να γίνει ξανά γυαλιστερή και καθαρή.

Θα σας παρουσιάσω το κόλπο που χρησιμοποιούν τα πολυτελή ξενοδοχεία για μία καθαρή και αστραφτερή τουαλέτα!

 

 

Συμβαίνει, επίσης λόγω της σιλικόνης που συγκρατεί το νερό, καθώς και για τις βρύσες, να μαυρίζει προς τον πάτο και να σχηματίζεται ένα μαύρο φωτοστέφανο που δεν μπορούμε να το αφαιρέσουμε. Πρέπει να προσέχουμε να μην τρίβουμε πολύ για να αφαιρέσουμε αυτή τη βρωμιά γιατί θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε τη σιλικόνη και να καταστρέψουμε την τουαλέτα μας που θα αρχίσει να αναβλύζει νερό και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από έναν υδραυλικό.

Η μέθοδος των ξενοδοχείων για καθαρή τουαλέτα

Δεν γνωρίζουν όλοι όμως ότι υπάρχει μια τέλεια μέθοδος για να κάνουμε την τουαλέτα μας καθαρή και να αστράφτει, και αυτό το κόλπο χρησιμοποιείται συχνά από τις καμαριέρες των πολυτελών ξενοδοχείων για να καθαρίζουν τις τουαλέτες των δωματίων.

Πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν που αγοράσατε για να καθαρίσετε την τουαλέτα, πρέπει να καθαρίσετε την τουαλέτα μας με χαρτί υγείας. Αμέσως μετά, βάλτε μια κουταλιά μαγειρική σόδα στην τουαλέτα. Μόλις το κάνετε αυτό, χρησιμοποιώντας λαστιχένια γάντια και προσέχοντας να μην έρθουν σε επαφή τα προϊόντα με το δέρμα, ψεκάστε το προϊόν καθαρισμού που έχετε αγοράσει σε ένα σφουγγάρι και αρχίστε να το τρίβετε σε κάθε επιφάνεια της τουαλέτας. Μόλις καλυφθεί η λεκάνη της τουαλέτας με το προϊόν, πάρτε ένα πανί από μικροΐνες, βρέξτε το, πιέστε το καλά και βάλτε το στην τουαλέτα ώστε να απορροφηθεί όλο το προηγούμενο καθαριστικό.

 

Στη συνέχεια, καλύψτε τη λεκάνη της τουαλέτας και χρησιμοποιήστε τη βούρτσα για να αφαιρέσετε όλη τη σόδα και αφήστε τη να στραγγίσει στο πάτωμα. Τέλος, πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού από αυτό το συστατικό και διαλύστε το σε νερό. Κατόπιν πάρτε ένα πανί, βρέξτε το με το διάλυμα και περάστε το πάνω από το κάθισμα της τουαλέτας, ώστε να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα και η υπερβολική βρωμιά.

Με αυτόν τον τρόπο, η λεκάνη της τουαλέτας μας γίνεται απόλυτα καθαρή και απολυμασμένη και παραμένει γυαλιστερή για αρκετή ώρα, πράγμα που κάνει όλους όσους χρησιμοποιούν το μπάνιο μας να ζηλεύουν και να μας ρωτούν το μυστικό ενός τόσο σχολαστικού καθαρισμού.

 

πηγή: tilestwra.com