«Αστραφτερά» δόντια στο πι και φι: Δοκιμάστε να τα πλύνετε με συνδυασμό αυτών των 2 συστατικών που θα βρείτε στην κουζίνα σας

Φαντάζομαι ότι ο διακαής πόνος όλων μας είναι τα λευκά και αστραφτερά δόντια!

Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα υπέρλαμπρο χαμόγελο που να ξεχυλίζει φρεσκάδα.

Αν, λοιπόν, θέλετε και εσείς αυτό, τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε να πλύνετε τα δόντια σας με θαλασσινό αλάτι ή/και με μαγειρική σόδα.

Είναι ένας απόλυτα φυσικός τρόπος για να ενδυναμώσετε τα ούλα και τα δόντια, να διαλύσετε τυχόν συσσωρευμένη πλάκα και να εξασφαλίσετε δροσερή αναπνοή.

Πλύσιμο δοντιών

 

Γιατί αυτα τα δύο υλικά είναι τόσο χρήσιμα για τα ούλα και δόντια μας όμως;

Θαλασσινό Αλάτι

Το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το πυρίτιο, ο φώσφορος, το νάτριο, το νικέλιο και ο σίδηρος είναι μερικά μόνο από τα πολλά ιχνοστοιχεία και μέταλλα που υπάρχουν στο θαλασσινό αλάτι.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά δυναμώνουν τα ούλα, προστατεύουν από τον σχηματισμό πλάκας και την κακή αναπνοή και μπορούν ακόμη και να λευκάνουν τα δόντια σας σε βάθος χρόνου.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο δίνει στο αλάτι της θάλασσας αντιβακτηριακές ιδιότητες και σας βοηθά στην εξουδετέρωση των οξέων στο στόμα.

Το αλάτι διεγείρει την παραγωγή σάλιου από τους σιελογόνους αδένες.

Το σάλιο δημιουργεί ένα αντιβακτηριδιακό “φράγμα” που προστατεύει το σμάλτο των δοντιών σας.

Μπορείτε είτε να βουτήξετε μια υγρή οδοντόβουρτσα σε μισό κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και να βουρτσίσετε τα δόντια σας με ελαφριές, κυκλικές κινήσεις, ή, εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε “μπουκώματα” με διάλυμα αλατόνερου για 30 δευτερόλεπτα.

Αυτά τα μπουκώματα θα σας βοηθήσουν επίσης να περιορίσετε το πρήξιμο και τη φλεγμονή των ούλων και να εξολοθρεύσετε τα βακτήρια στο στόμα.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι από τις καλύτερες ουσίες για να λευκάνετε τα δόντια σας.

συνέχεια στο athensmagazine.gr