Το σουβλάκι δεν είναι ένας ακόμα εύκολος τρόπος να ικανοποιήσεις την πείνα σου. Είναι τρόπος ζωής, είναι εθισμός και έρωτας μεγάλος των μερακλήδων.
Η αλήθεια είναι, όμως, πως ορισμένοι… έχουν χάσει στη μπάλα στο θέμα «σουβλάκι» καθώς πλέον θα βρεις κάθε λογής υλικό να φιγουράρει δίπλα στις πατάτες και τον γύρο ή το σουβλάκι, γι’ αυτό και ο γνήσιος μερακλής ξέρει πού να πάει για να βρει το γνήσιο, παραδοσιακό σουβλάκι που έχει θρέψει γενιές και γενιές.
Οι πραγματικά εθισμένοι στη γεύση ξέρουν ακριβώς σε τι πράγμα αναφερόμαστε.
Ο «Κώστας» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι έχει μέχρι σήμερα φανατικούς πελάτες οι οποίοι δημιουργούν ουρές για να πάρουν στα χέρια τους το πιο μπελαλίδικο και συνάμα πιο απλό σουβλάκι της Αθήνας.
Στον «Κώστα» το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην απλότητα που αρχικά μπορεί να σε ξαφνιάζει, έπειτα όμως σε κάνει να παραδεχτείς πως τέτοια γεύση δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Και ας λείπει κάτι πολύ βασικό.
Τι είναι αυτό; Το γιαουρτοσκόρδιον! Καλά διάβασες. Στο στέκι αυτό εξαρχής θα σε ενημερώσουν πως το τζατζίκι αλλοιώνει την αυθεντική γεύση που έχει το σουβλάκι γι’ αυτό και είναι κανόνας του μαγαζιού να μην το συμπεριλαμβάνουν στα υλικά εντός της πίτας.
Τι θα βρεις μέσα; Αποκλειστικά και μόνο χοιρινό σουβλάκι -ψημένο ατάκα κι επί τόπου-, πατάτες, κρεμμυδάκι, ντομάτα, γιαούρτι, κόκκινο πιπέρι για το πασπάλισμα και λίγο μαϊντανό – υλικό που δροσίζει τον ουρανίσκο σου όσο δεν μπορείς ούτε να το διανοηθείς!
Αυθεντικό και χειροποίητο, το σουβλάκι αυτό δεν περιμένει να σε εντυπωσιάσει ούτε με το μέγεθος, ούτε με τη γέμιση – υπερπαραγωγή. Ποντάρει μόνο στη γεύση του.
Και αν σκεφτείς ότι για να το απολαύσεις θα πρέπει να περιμένεις στην ουρά κάμποση ώρα, μπορείς να καταλάβεις πως ο «Κώστας» κάτι κάνει πολύ καλά…