Αϋπνία: Το κόλπο για να αποκοιμηθείτε μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αϋπνίες.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα τεχνική για να αντιμετωπίσετε τις αϋπνίες σας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συμβουλή του Dr Eric Berg. «Θα σας δείξω πώς να αποκοιμηθείτε γρήγορα με μια απλή τεχνική ύπνου.

Αρχικά, ας ρίξουμε μια ματιά στους λόγους για τους οποίους μπορεί να δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε», λέει ο Dr Eric Berg στους συνδρομητές του στο κανάλι του στο YouTube.

Ο Dr Eric Berg απαριθμεί τους λόγους που δυσκολεύουν τον ύπνο:

1. Η υπερβολική προπόνηση ή η υπερβολική άσκηση αναγκάζουν το συμπαθητικό νευρικό σύστημα να είναι σε εγρήγορση, διατηρώντας την αδρεναλίνη σε υψηλό επίπεδο και εμποδίζοντας τον ύπνο.

2. Εάν το δωμάτιό σας είναι πολύ ζεστό, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας.

3. Η μεγάλη κατανάλωση υδατανθράκων και το στρες καταστρέφουν τη βιταμίνη Β1. Η βιταμίνη Β1 είναι απαραίτητη για το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, επομένως μια ανεπάρκεια θα σας κρατήσει ξύπνιους τη νύχτα. Δοκιμάστε να πάρετε βιταμίνη Β1 πριν πέσετε στο κρεβάτι για καλύτερο ύπνο.

4. Η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης είναι μια κοινή αιτία κακού ύπνου.

5. Η κακή υγεία του εντέρου μπορεί να εμποδίσει τον καλό ύπνο. Το κεφίρ ως προβιοτικό μπορεί να βοηθήσει.

6. Η αντίσταση στην ινσουλίνη αναστέλλει την απορρόφηση της τρυπτοφάνης, ενός προδρόμου της μελατονίνης. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να αποκοιμηθείτε γρήγορα.

7. Μερικοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με τον ύπνο μετά από την εφαρμογή μιας δίαιτας κετο ή της δίαιτα των σαρκοφάγων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει γιατί η ινσουλίνη τους είναι πολύ χαμηλή. Δοκιμάστε να καταναλώσετε ένα φλιτζάνι μούρα με το τελευταίο σας γεύμα για να διορθώσετε το πρόβλημα.

8. Η έλλειψη νατρίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τον ύπνο σας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από τη νηστεία, το OMAD (ένα γεύμα την ημέρα) ή τη μη προσθήκη αρκετού νατρίου στη διατροφή σας. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να θέσει σε εγρήγορση το συμπαθητικό νευρικό σας σύστημα, κάτι που μπορεί να σας εμποδίσει να κοιμηθείτε.

Η απλή τεχνική ύπνου του Dr Eric Berg

«Αν θέλετε να αποκοιμηθείτε αμέσως, δοκιμάστε αυτήν την απλή τεχνική ύπνου! Θα αναπνέετε με τρόπο που να συγχρονίζει τον καρδιακό σας παλμό και την αρτηριακή σας πίεση με τον ρυθμό της αναπνοής σας. Αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, οδηγώντας σας σε έναν ήρεμο ύπνο.

Δοκιμάστε να εξασκηθείτε πρώτα με ένα χρονόμετρο! Εισπνεύστε για 5 ½ δευτερόλεπτα και εκπνεύστε για 5 ½ δευτερόλεπτα. Αυτό θα σας δώσει περίπου 5 ½ αναπνοές ανά λεπτό. Όταν κάνετε αυτή την τεχνική, αναπνεύστε από τη μύτη σας και σύντομα θα αποκοιμηθείτε», καταλήγει ο Dr Eric Berg.

πηγή healthstat.gr