Αυξάνουν τα τριγλυκερίδια & σε κάνουν να βάζεις κιλά: Πέντε φρούτα που πρέπει να σταματήσεις να τρως

Υπάρχουν πέντε φρούτα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα οποία πρέπει να αποφεύγονται από όσους θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Evgeniya Degtiánnikova.

Ποια είναι τα πέντε φρούτα που “παχαίνουν”

Τα φρούτα αυτά είναι οι μπανάνες, το καρπούζι, το μάνγκο, τα σταφύλια και οι χουρμάδες, ενώ και για τα υπόλοιπα, πρέπει να αποφεύγονται περισσότερα από δύο φρούτα την ημέρα και μερικές φορές πρέπει να υπάρχει περιορισμός μόνο σε ένα.

Η ειδικός υπογράμμισε ότι ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ο ρυθμός με τον οποίο η γλυκόζη εισέρχεται στο αίμα ως απάντηση στην κατανάλωση ορισμένων τροφών. Όσο υψηλότερος είναι αυτός ο δείκτης, τόσο πιο γρήγορος είναι ο ρυθμός με τον οποίο εισέρχεται η γλυκόζη στο αίμα και τόσο μεγαλύτερη είναι η απότομη αύξηση της γλυκόζης.

«Αυτό σημαίνει ότι ο γλυκαιμικός δείκτης χαρακτηρίζει την ικανότητα να διεγείρει την παραγωγή ινσουλίνης, της κύριας ορμόνης που κάνει τη γλυκόζη να εισέρχεται στο κύτταρο, μέσω της οποίας λαμβάνουμε ενέργεια», επεσήμανε.

Ο περιορισμός των γλυκών φρούτων οδηγεί σε μείωση των τριγλυκεριδίων στο αίμα, σημείωσε η ειδικός και πρόσθεσε «τα αυξημένα επίπεδά του, συνδέονται με διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο και όταν τα επινεφρίδια εξαντλούνται, η ζάχαρη μπορεί να πυροδοτήσει υπογλυκαιμία».

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα φρούτα, όπως ο ανανάς, που βοηθούν όσους θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά, αν και ο διατροφολόγος μπορεί να αξιολογήσει μεμονωμένα εκείνα τα τρόφιμα που χρειάζεται κάθε το σώμα, προκειμένου να εξαλείψει το υπερβολικό βάρος στο μέγιστο.

Πέντε φρούτα που παχαίνουν

πηγή: enimerotiko.gr