Χαμός στον “αέρα” του OPEN: «Έκρηξη» Θ.Αυγερινού με Έλληνες δημοσιογράφους: Ταύτισαν το φιλελληνικό «Τάγμα Σπάρτα» με τους ναζί του Αζόφ (βίντεο)

«Όποιος δεν γνωρίζει ας σπεύσει να διαβάσει» είπε ο ανταποκριτής από τη Ρωσία

Ένταση υπήρξε το πρωί της Τρίτης στο Open, επειδή δημοσιογράφοι και ανταποκριτές από δυτικές χώρες ταύτισαν το «Τάγμα Σπάρτα» με τους νεοναζί του Αζόφ. 

Αυτό προκάλεσε την «έκρηξη» του ανταποκριτή από τη Ρωσία, Θανάση Αυγερινού, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του συγκεκριμένου τάγματος, τονίζοντας ότι στις τάξεις του έχει Έλληνες και δημιουργήθηκε από Ρώσο οπλαρχηγό, ο οποίος εμπνεύστηκε από τον ελληνικό πολιτισμό και γι’ αυτό το ονόμασε Σπάρτη.

«Έχει και Έλληνες στις γραμμές του», είπε αρχικά ο Θ.Αυγερινός και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους συναδέλφους τους λέγοντας:

«Γνωρίζεις τι πρεσβεύει το Τάγμα Σπάτα; Δημιουργήθηκε από ρωσόφωνο οπλαρχηγό, ο οποίος ήταν εμπνευσμένος από τον ελληνικό πολιτισμό. Δεν έχουν καμία ιδεολογία. Δημιούργησαν μια ομάδα εθελοντική». 

Ο ανταποκριτής από τη Ρωσία είπε επίσης: «Όποιος θέλει να επιχειρήματα να αμφισβητήσει το ρεπορτάζ μου να το πει. Εγώ παρακολουθώ από το 2014, κάποιοι συνάδελφοι ενεπλάκησαν πρόσφατα. Λίγο περισσότερο σεβασμό. 

Καμία προσωπική κουβέντα για το προσωπικό μου ρεπορτάζ δεν θα δεχθώ». 

Τέλος τόνισε ότι «η ομάδα Σπάρτα έχει αριστερή ιδεολογία γι’ αυτό ονομάστηκε Λαϊκή Δημοκρατία, γιατί έχει σοβιετική κουλτούρα, όποιος δεν το γνωρίζει ας σπεύσει να διαβάσει»

Δείτε από το 15:45 του βίντεο: 

Πηγή: pronews.gr