Χοληστερίνη: Τα 5 SOS στο πασχαλινό τραπέζι

Αυτό είναι το πασχαλινό τραπέζι και μαζί του κάνει πάρτι η χοληστερίνη.

Γλυκά, αβγά, τσουρέκια, κουλουράκια, αρνί, κοκορέτσι και βέβαια μπόλικο αλκοόλ…. Αυτό είναι το πασχαλινό τραπέζι και μαζί του κάνει πάρτι η χοληστερίνη.

Τι πρέπει όμως να κάνετε αν έχετε ζήτημα με τη χοληστερίνη.

Η βασική συμβουλή είναι μία: Μην κάνετε υπερβολές. Δοκιμάστε από όλα, αλλά με μέτρο. Είναι σημαντικό να μην επιβαρύνετε το πρόβλημα υγείας για να μην καταλήξουν οι όμορφες οικογενειακές στιγμές στα επείγοντα του πλησιέστερου νοσοκομείου.

Συμβουλή 1η:

Απόφυγε τα πολλά κορεσμένα λιπαρά και τη χοληστερίνη των τροφίμων.

Συμβουλή 2η:

Συνοδεύστε το φαγητό με άφθονη πράσινη σαλάτα με φρέσκα λαχανικά.

Συμβουλή 3η:

Το αλκοόλ με μέτρο και προτιμήστε το κόκκινο κρασί, το οποίο έχει ευεργετικό ρόλο στη μείωση της LDL, της κακής χοληστερίνης δηλαδή.

Συμβουλή 4η:

Μην βάζετε έξτρα αλάτι στο φαγητό.

Συμβουλή 5η:

Μην κοιμάστε αμέσως μετά το γεύμα.

Τι είναι η χοληστερίνη

Η χοληστερίνη, ή χοληστερόλη, είναι μια λιπαρή ουσία που παράγεται από τον οργανισμό σας, αλλά υπάρχει και σε ορισμένα τρόφιμα.

Η χοληστερίνη διαχωρίζεται σε δύο είδη:

Σε εκείνη που απαρτίζεται από λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας (LDL), που ονομάζεται επίσης «κακή» χοληστερόλη και η οποία είναι εκείνη που φράζει τα αγγεία.

Σε εκείνη που απαρτίζεται από λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας (HDL), δηλαδή την «καλή» χοληστερόλη που σας προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Όσο πιο αυξημένη είναι η HDL χοληστερίνη, τόσο το καλύτερο.

πηγή dikaiologitika.gr