Χοργοτάς: η ερωτική παραλία του Λοχαγού Κορέλι στην Κεφαλονιά (pics)

Η παραλία είναι γνωστή με το όνομα Χοργοτά, μπορεί όμως να την ακούσετε και ως Γοργοτά. Βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της Κεφαλονιάς, κοντά στα Κομιτάτα της Ερίσου. Διαθέτει άσπρα βότσαλα, ενώ η καταπράσινη φύση γύρω της με τις ελιές και τα κυπαρίσσια, δίνουν στα βαθιά νερά της ένα γαλαζοπράσινο, τυρκουάζ χρώμα. Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει καθώς θα αντικρύσετε τα Χοργοτά από ψηλά, καθώς θα κατεβαίνετε από τα Κομιτάτα.
Αν πάλι το τοπίο σας φαίνεται οικείο, είναι γιατί κι εσείς όπως και ολόκληρος ο κόσμος το έχετε δει να πρωταγωνιστεί στην αφίσα της ταινίας «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι». Τα Χοργοτά έγιναν γνωστά ως «Η παραλία της Πελαγίας», από την πρώτη σκηνή όπου βλέπουμε την πρωταγωνίστρια (στο ρόλο ήταν η Ισπανίδα Πενέλοπε Κρουζ) με φόντο την παραλία. Τα γυρίσματα έγιναν εδώ, στη Σάμη και την Αντίσαμο το καλοκαίρι του 2000 και η χολιγουντιανή ταινία με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ έκανε πρεμιέρα τον επόμενο χρόνο, κάνοντας την Κεφαλονιά ακόμα πιο γνωστή παγκοσμίως.
Τα Χοργοτά δεν είναι οργανωμένη παραλία, όμως εδώ θα απολαύσετε ησυχία και ηρεμία, κάτω από την σκιά των δέντρων, ατενίζοντας απέναντι την βόρειο Ιθάκη. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος, ξεκινάει από τα Κομιτάτα και οδηγεί στα Χοργοτά και την γειτονική παραλία της Αγίας Σοφίας.
Τα Χοργοτά με μια ματιά:
Βότσαλο
Γαλαζοπράσινα νερά
Φυσική σκιά από δέντρα
Πρόσβαση με ΙΧ
Πηγή: terra book

Από το fb του Σπύρου Σακαλή

https://www.facebook.com/media/set/?set=ms.c.eJxVjMENxEAIxDo6DQML3v4bi~%3BI68rVsh6ymcs69DRm~%3BWMSQ~_pNWFxSbjOF8nPdzepGogv5UEqS3cwyzP9GC2Y5dwP44DXdXHnOlB2gAK5U~-.bps.a.10206843759808827&type=1