Δεν είναι τα αμύγδαλα: Ο Νο1 ελληνικός καρπός που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου, “θωρακίζει” καρδιά & μυαλό

Τα Αιγινίτικα κελυφωτά φιστίκια θεωρούνται από τα πιο νόστιμα της Μεσογείου, με το μικρό αυτό νησί να κατέχει την πρώτη θέση σε παραγωγή στην Ευρώπη.

Παράλληλα, οι καρποί θεωρούνται εξαιρετικά καλής ποιότητας που υπερτερούν των ξενικών ποικιλιών.

Εκτός όμως από την ασυναγώνιστη γεύση των φιστικιών, θεωρούνται φοβερή υπερτροφή και θα μπορούσαμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας:

Περιέχουν μοναδικά θρεπτικά συστατικά

Τα κελυφωτά φιστίκια αποτελούν την καλύτερη πηγή αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAA) σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς, σύμφωνα με μια ανασκόπηση στο Nutrition Today​, ουσίες απαραίτητες στη ζωή πολλών αθλητών και ασκουμένων ατόμων.

Συνεχίζοντας τη σύγκριση μεταξύ του φιστικιού με άλλους ξηρούς καρπούς, αυτά περιέχουν υψηλότερα ποσοστά σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες A, C, E, K και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (εκτός της Β12).

Συγκριτικό πλεονέκτημα έχουν επίσης και σε φυτοστερόλες, που συσχετίζονται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, σύμφωνα με ανασκόπηση στο ABC Cardiology​.

συνέχεια στο enimerotiko.gr