Δερματολόγος αποκαλύπτει τα τρία πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ στα μαλλιά ή στο δέρμα

Τα τρία πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ στο δέρμα ή τα μαλλιά της μοιράζεται μια δερματολόγος και εξηγεί το γιατί.

Η Δρ. Αζάντε Σιράζι, πιστοποιημένη δερματολόγος με έδρα τη Νότια Καλιφόρνια, ανάρτησε ένα βίντεο στο TikTok, το οποίο έχει προσελκύσει πάνω από 37.400 προβολές.

Τι δεν κάνει ποτέ στο δέρμα ή τα μαλλιά της – Δερματολόγος εξηγεί

Στο βίντεο των 32 δευτερολέπτων, η δερματολόγος υποστηρίζει ότι δεν ξύνει ποτέ τα τσιμπήματα των εντόμων, επειδή φοβάται ότι αυτό θα οδηγήσει σε ένα μικρό, καλοήθες εξόγκωμα, γνωστό ως δερματοΐνωμα.

«Αντ’ αυτού, το ‘παγώνω’, εφαρμόζοντας μια φαρμακευτική κρέμα, με αλόη βέρα και υδροκορτιζόνη, μεταξύ άλλων συστατικών, και στη συνέχεια το καλύπτω με ένα hansaplast» εξηγεί.

Γυναίκα ξύνει τσίμπημα κουνούπι

Μην ξύνετε ποτέ τα τσιμπήματα από έντομα/Φωτογραφία: Shutterstock

Το δεύτερο πράγμα που κάνει είναι να φροντίζει ώστε να εφαρμόζει αντηλιακό στα χείλη της, γύρω από τα μάτια της και στα αυτιά της.

«Στη δουλειά μου, αφαιρώ πολύ καρκίνο του δέρματος από αυτές τις ευαίσθητες περιοχές του δέρματος» σημειώνει στο βίντεο.

Και τέλος, η Σιράζι λέει ότι ποτέ δεν στεγνώνει τα μαλλιά της τρίβοντάς τα με μια πετσέτα. «Τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα είναι στην πιο ευαίσθητη κατάστασή τους. Είναι καλύτερο να πιέζεις τα μαλλιά μέσα στην πετσέτα» συμβουλεύει.

Σε άλλα της βίντεο, η Σινάζι, η οποία έχει 19 εκατομμύρια ακολούθους στο TikTok αποκάλυψε επίσης τα πέντε συμπληρώματα διατροφής που παίρνει καθημερινά καθώς και τις μεθόδους καθαρισμού των σφουγγαριών μακιγιάζ για να αποφεύγεται η ανάπτυξη μυκήτων η βακτηρίων

πηγή: bovary.gr