Διαβήτης: Το σύμπτωμα που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου

Ένας διαβητολόγος αποκάλυψε ένα σύμπτωμα του διαβήτη που εμφανίζεται κυρίως τη νύχτα, και γίνεται ιδιαίτερα αισθητό κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Ένα από τα πιο γνωστά σημάδια του διαβήτη, η συχνή ενούρηση, γίνεται ιδιαίτερα προβληματική τη νύχτα, αλλά ο ειδικός μίλησε στην Daily Express για ένα πολύ πιο διακριτικό σύμπτωμα που «χτυπά» στα πόδια και τα πέλματα.

Η διαβητική νευροπάθεια

Ο ενδοκρινολόγος, εξήγησε τι ακριβώς είναι αυτή η κατάσταση γνωστή ως διαβητική νευροπάθεια. Εμφανιζόμενη στα πόδια και τα πόδια σας, η διαβητική νευροπάθεια συμβαίνει όταν ο διαβήτης αρχίζει να επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Τα προειδοποιητικά σημάδια αυτού του προβλήματος υγείας μπορεί να κυμαίνονται από πόνο έως μούδιασμα στα πόδια και τα πέλματά σας. Ο ειδικός είπε: «Εάν νιώθετε πόνο σαν κάψιμο, μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα δάχτυλα των ποδιών ή στα πόδια σας, μπορεί να έχετε αυτό που ονομάζουμε διαβητική νευροπάθεια».

«Κανονικά, ξεκινά προσβάλλοντας τα δάχτυλα των ποδιών και σταδιακά μπορεί να ανέβει στην περιοχή της γάμπας. Μπορεί να συμβεί και στα χέρια μας καθώς η ασθένεια εξελίσσεται».

Ο ειδικός μοιράστηκε επίσης ότι αυτά τα συμπτώματα τείνουν να χειροτερεύουν όταν ξεκουραζόμαστε, διακόπτοντας τον ομαλό ύπνο. «Η ώρα του ύπνου είναι συνήθως προβληματική στη διαβητική νευροπάθεια, επειδή δεν κινείσαι και η δραστηριότητα βοηθά με τα συμπτώματα του διαβήτη».

πηγή: pronews.gr