Το αυγό είναι ένα τρόφιμο γεμάτο πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά και καταναλώνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση από ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους και ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα.
Πότε όμως ένα αυγό είναι πιο θρεπτικό και πότε μπορεί να καταναλωθεί άφοβα; Μεγάλο ρόλο στην κατανάλωση ενός αυγού παίζει το χρώμα του κρόκου.
Όσο πιο παχύ, σκούρο, πορτοκαλί χρώμα έχει ο κρόκος, τόσο πιο υγιεινό είναι το αυγό. Το χρώμα του κρόκου είναι σταθερό και δεν μεταβάλλεται με το μαγείρεμα.
Γι’ αυτό να έχετε πάντα στο νου σας, ότι ένα αυγό με πιο πορτοκαλί κρόκο είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα.
πηγή eleftherostypos.gr