Μετά από 100 χρόνια ήρθε η ώρα, η Ελλάδα να ενωθεί με την Σμύρνη.
Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, το απόγευμα, ξεκινάει το παρθενικό του ταξίδι το υπερπολυτελές πλοίο «ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ», με αφετηρία την πόλη και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και προορισμό το λιμάνι της Σμύρνης. Το πλοίο «ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» ανήκει στον όμιλο Levante Ferries, με ιδιοκτήτες τον ζακυνθινό Γιώργο Θεοδόση και τον Στρατή Απέργη.
Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 18:00, στην πύλη 1 του κεντρικού λιμένα Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αγιασμού του πλοίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου.
Πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, θα είναι παρόντες, καθώς επίσης, το πλήρωμα, στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, εργαζόμενοι και φίλοι της ιδιοκτησίας.
Το πλοίο «ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» ανακατασκευάστηκε πλήρως, δημιουργώντας μια υπερπολυτελή ατμόσφαιρα που παρόμοια της δεν υπάρχει σε ελληνικό ferry.

Γ. Θεοδόσης: «Το πλοίο είναι Ζακυνθινό»

Το πλοίο είναι Ζακυνθινό… δηλώνει ο Γιώργος Θεοδόσης, ο οποίος προσηλωμένος στο στόχο της δρομολόγησης ελληνικού πλοίου στην γραμμή Θεσσαλονίκη – Σμύρνη, αναγκάστηκε να καθυστερήσει τις κατασκευές στα δύο χρόνια της πανδημίας.
Για πρώτη φορά, μετά από 100 χρόνια, το πλοίο γεφυρώνει μια γραμμή φιλίας, μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών.
Αξιοσημείωτο και ιστορικό το γεγονός ότι, ferry με ελληνική σημαία, θα μπει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στο λιμάνι της Σμύρνης.
Στόχος είναι να διευκολύνει τους εμπορικούς δρόμους της Τουρκίας προς την κατεύθυνση των Βαλκανίων, της Ιταλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Η ξενάγησή μας από τον Γιώργο Θεοδόση

Τα γκαραζ του πλοίου

Η πολυτέλεια και η φινέτσα είναι διακριτές παντού

Εντοιχισμένη φωτογραφία με την ανατολή του ήλιου στη Ζάκυνθο

Η διασύνδεση, είναι γεγονός ότι θα δημιουργήσει τουριστικά ρεύματα από και προς την Τουρκία και την Ελλάδα, αφού από μόνη της η Σμύρνη, είναι μια πόλη 4 εκατ. κατοίκων.

Ο οργανωτικός χαρακτήρας του Γιώργου Θεοδόση έχει προβλέψει και την τελευταία ανάγκη του επιβάτη, προκειμένου να ταξιδέψει σε ένα υπερπολυτελές και άνετο περιβάλλον, με ασφάλεια.

Η υποδοχή

Το πλοίο θα αναχωρεί απογευματινές ώρες από την Θεσσαλονίκη και θα φτάνει τις πρωινές ώρες της επομένης στην Σμύρνη και στη συνέχεια θα αναχωρεί για το αντίστροφο δρομολόγιο.
Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται περίπου στις 14 ώρες, διανύοντας μια απόσταση 240 μιλίων χωρίς ενδοιαμεσο σταθμό.

Το νέο στολίδι της Levante
Η ξενάγηση στο πλοίο μας άφησε άφωνους…
Από τα γκαράζ μέχρι τα σαλόνια, από το μηχανοστάσιο μέχρι την γέφυρα, από τις καμπίνες μέχρι την κουζίνα, από το εστιατόριο μέχρι τους εξώστες, από την reception μέχρι τις τουαλέτες, από τους χώρους συγκέντρωσης μέχρι το μικρό ξενοδοχείο κατοικιδίων… δεν ξεχωρίζεις τίποτα άλλο, παρά μια απίστευτη λεπτομέρεια, μια οργανωμένη λειτουργικότητα, μια απαράμιλλη αισθητική, γούστο, άποψη, ζήλο, άνεση, καθαριότητα, τεχνολογία, εργονομία και χρήση πανάκριβων υλικών χωρίς καμία έκπτωση.

άποψη από τα σαλόνια

άποψη από τα σαλόνια

 

άποψη από τα σαλόνια

άποψη από τα σαλόνια

 

Το εστιατόριο

Στο εστιατόριο δεσπόζουν τα εικαστικά από ανατολίτικα μπαχάρια

Οι καμπίνες

Το ξενοδοχείο κατοικίδιων

Εντυπωσιακό το χαμόγελο και η αγάπη των εργαζόμενων προς τον ιδιοκτήτη!
Ο κάπταιν Χρήστος Μωραΐτης, ένας νέος άνθρωπος με πολύ μεγάλη εμπειρία βρίσκεται στο τιμόνι της υπερσύγχρονης γέφυρας του πλοίου.
Πολύ συμβολικό το έμβλημα που υπάρχει και στις δυο πλευρές του πλοίου, με την επιγραφή «Θεσσαλονίκη – Σμύρνη Γραμμή Φιλίας», γραμμένο στην ελληνική, αλλά και στην τουρκική γλώσσα.

Η γέφυρα

 

Η γέφυρα

Εξωστες

Οι εξωστες

Το ΙΟΝΙΟ παντού


Ας ευχηθούμε να είναι η αρχή και το παράδειγμα που θα αποφορτίζει τις πολιτικές σχέσεις των δύο κρατών και θα οδηγήσει σε δρόμους συνεργασίας και αμοιβαίας ευημερίας τους λαούς μας.

Καλά ταξίδια με υπερηφάνεια απ’ όλους εμάς που σαν Ζακυνθινοί γνωρίζουμε ότι τα «κίτρινα» πλοία ξεκίνησαν από το νησί μας και τα νιώθουμε «δικά» μας.

Σπύρος Καμπιώτης
Οκτώβριος 2022

Η τελετή του αγιασμού θα μεταδοθεί ζωντανά από το ionian tv και το imerazante.gr

Δείτε το εντυπωσιακό ρεπορτάζ μεγάλου τηλεοπτικού τουρκικού δικτύου που χαιρετίζει με τόλμη και παρρησία το ελληνικό εγχείρημα!

Πηγή: imerazante.gr
Προηγούμενο άρθροΚάνει τα 100 μέτρα σε 9.90 «περπατώντας»: Αυτός είναι ο επόμενος Γιουσέιν Μπολτ που σπάει όλα τα ρεκόρ
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιος συναγερμός για παιδικό σιρόπι κατά του βήχα – Ύποπτο για τον θάνατο 66 παιδιών-Ποιο είναι