Εάν θέλεις να φας κροκόδειλο Κεφαλονιάς θα πας στην οδό Κασσάνδρου της Θεσσαλονίκης

Γράφει η Κύα Τζήμου

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον του διαδικτύου ο Σήφης, ο κροκόδειλος που εθεάθη σε τεχνητή λίμνη στο Ρέθυμνο και έβαλε ιδέες στο κεφάλι του 35χρονου Σπύρου νυν ιδιοκτήτη (από το 2012) ενός μαγέρικου στην Κασσάνδρου που λειτουργεί από το 1996 (παλιότερα στεγαζόταν στην Ολυμπιάδος).

Γιατί να μην τον προσφέρω ως εξωτικό μεζέ σκέφτηκε, πριν 6 μήνες, και έψαξε για προμηθευτή. Τελικά το σπάνιο έδεσμα εντόπισε σε προμηθευτή της πόλης μας παρόλο που προσπάθησε και στην Αθήνα χωρίς επιτυχία. Ο ίδιος προμηθευτής προ κρίσης, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, εισήγαγε πολλά εξωτικού τύπου κρεατικά και θαλασσινά, όπως κροταλία, στρουθοκάμηλο και καρχαρία, αλλά πλέον οι εισαγωγές έχουν περιοριστεί πολύ. Το κρέας έρχεται από την Ολλανδία. Ο κροκόδειλος φτάνει κατεψυγμένος στην κουζίνα του Μαγειρείου, Το Φισκάρδο, και προσφέρεται σαγανάκι ή τηγανητός στην τιμή των 20 ευρώ, “κάνοντας πάταγο”, όπως μας είπε ο Σπύρος.

Εάν θέλεις να φας κροκόδειλο θα πας στην οδό Κασσάνδρου της ΘεσσαλονίκηςΓιατί να μην τον προσφέρω ως εξωτικό μεζέ σκέφτηκε, πριν 6 μήνες, και έψαξε για προμηθευτή.
Ο ίδιος προμηθευτής προ κρίσης, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, εισήγαγε πολλά εξωτικού τύπου κρεατικά και θαλασσινά, όπως κροταλία, στρουθοκάμηλο και καρχαρία, αλλά πλέον οι εισαγωγές έχουν περιοριστεί πολύ.

Το όνομα του Μαγέρικου οφείλεται στην καταγωγή του Σπύρου απ΄το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, όπως και οι συστάσεις που δεσπόζουν στη βιτρίνα του εστιατορίου και πλάσάρουν τον κροκόδειλο ως τοπικό παραδοσιακό προϊόν της Κεφαλονιάς. Προσωπικό αστείο του γεννημένου και μεγαλωμένου στη Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτη. Όσο για το κρέας του κροκόδειλου; Αν δοκιμάσει κάποιος κροκόδειλο ψητό, δύσκολα θα σας προκαλέσει αποστροφή αφού το κρέας του είναι και νόστιμο και υγιεινό, όπως διατείνονται οι σεφ ανά τον κόσμο και σε γεύση θυμίζει κάτι ανάμεσα σε φιλέτο κοτόπουλου και μπακαλιάρου. Για να μη σας πω ότι έχει λιγότερες θερμίδες και από το κοτόπουλο.

Για να μη σας πω ότι έχει λιγότερες θερμίδες και από το κοτόπουλο.

Αν πάλι είστε λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και μόνο, ένα πλήθος μαγειρευτών φαγητών -αλά μαμά- σας περιμένουν σε πολύ καλές τιμές και σε πλουσιοπάροχες μερίδες. Και ένα γλυκάκι πάντα κέρασμα.

*Κασσάνδρου 109, τηλ. 2310217002. Ώρες λειτουργίας: 11:00-19:00, Κυριακή κλειστά εκτός εορτών.

Αν πάλι είστε λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και μόνο, ένα πλήθος μαγειρευτών φαγητών -αλά μαμά- σας περιμένουν.

Περισσότερα εδώ

πηγή: https://www.womantoc.gr/